Prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian a sesizat Parchetul şi D.N.A. în legătură cu o serie de aspecte penale săvârşite de conducerea Gărzii de Mediu Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce la începutul săptămânii reprezentantul Guvernului în teritoriu cerea demiterea de la conducerea Gărzii de Mediu Buzău a comisarului şef Carmen Ichim, aceasta a transmis un comunicat prin care explică faptul că demersul actualului prefect are ca scop încercarea de a o convinge să se alăture partidului care l-a susţinut pe Dimian în actuala funcţie.

„Am luat cunoştinţă fără surprindere de afirmaţiile lansate în spaţiul public astăzi, 20 iulie 2020, de către prefectul Judeţului Buzău, cu privire la ineficienţa Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău care, în opinia sa, ”în loc să tragă la răspundere vinovaţii şi să ia măsuri, încearcă să ascundă neregulile”, dar şi de solicitarea sa de demitere din funcţie a comisarului şef. Afirmaţiile prefectului Judeţului Buzău se dovedesc încă o dată lipsite de orice fundament real, cu o tot mai vădită tentă personală şi politică, iar toate acţiunile sale din ultima vreme, îndreptate împotriva mea, le pun pe seama intenţiei sale de a mă coopta într-unul din partidele conduse de cei care l-au susţinut pentru a ocupa, succesiv, funcţiile de subprefect şi, apoi de prefect, lucru confirmat de demersurile insistente din ultimele 5 luni ale unor ”emisari” ai acestor formaţiuni politice”, a transmis comisarul-şef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.

Ulterior, Dimian a revenit cu un comunicat de presă în care anunţă că a decis sesizarea Parchetului şi a D.N.A. în legătură cu activitatea lui Carmen Ichim mai ales că demersul său a fost urmat de ameninţări din partea soţului acesteia, fost  şef al  Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Buzău.

„În virtutea calităţii sale legale de garant al respectării legii la nivel local, Prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a adus la cunoştinţa organelor statului câteva fapte penale grave săvârşite de un grup care o are în centru pe doamna Carmen Adriana Ichim, comisar-şef al Comisariatului Judeţean Buzău al Gărzii Naţionale de Mediu. Aceste fapte vor fi detaliate public ulterior pentru a furniza cauza reală pentru care judeţul Buzău a ajuns să fie acoperit de gunoaie şi pentru a arăta cum autoritatea funcţiei publice de conducere este folosită în alte scopuri decât cel pentru care a fost stabilită prin lege.

Demersurile întreprinse pentru aducerea la cunoştinţa organelor de cercetare penală a ilegalităţilor comise în exercitarea funcţiei publice au atras reacţii cu conotaţii deosebit de grave din perspectivă penală. Un astfel de episod s-a consumat pe 10 iunie 2020, atunci când soţul doamnei Carmen Adriana Ichim i-a trimis un mesaj de ameninţare (Anexa nr. I) directorului Cancelariei Prefectului, dl. Ionel Chiriac. În mesajul ataşat, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Buzău, Marius Ichim, posta un document fotografiat parţial, transmis de Instituţia Prefectului prin poştă doamnei Ichim, document care nu ajunsese încă în posesia destinatarei”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.

De asemenea, prefectul Leonard Dimian o acuză pe Carmen Ichim că ar fi încercat, din funcţia pe care o ocupă, se determine semnatarul unei petiţii care reclama încălcări ale legislaţiei de mediu produse într-o comună din Buzău să îşi retragă plângerea.

„Mult mai grav este modul în care Carmen Adriana Ichim şi-a exercitat funcţia de conducere pentru constrângerea unuia dintre petenţii care au solicitat Instituţiei Prefectului verificarea aspectelor de mediu din comuna Beceni să nege că ar fi întocmit petiţia sub semnătură proprie. De pe raza comunei Beceni au fost transmise Instituţiei Prefectului – Judeţul Buzău două sesizări de acest tip (Anexele nr. II şi III), în care erau invocate atât aspecte ce ţin de încălcarea legislaţiei de mediu, cât şi aspecte care vizau legături de afaceri între comisarul-şef al Gărzii de Mediu şi primarul comunei, precum şi alte fapte cu potenţială încărcătură penală. Într-unul dintre cazuri, autorul petiţiei a adus la cunoştinţa Instituţiei Prefectului modul în care Carmen Adriana Ichim a încercat să îl convingă să nege că el ar fi fost autorul petiţiei, lucru care nu s-a întâmplat (Anexa nr. IV)” se mai arată în comunicatul remis de Instituţia Prefectului judeţului Buzău.

În final, Instituţia Prefectului spune că reacţia comisarului-şef al Gărzii de Mediu care acuză anumite aspecte politice este doar o tentativă de a abate atenţia de la adevăratele probleme ale judeţului în ceea ce priveşte poluarea mediului. 

„Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău condamnă încercările de politizare a subiectului pe care comisarul-şef Carmen Adriana Ichim le-a invocat pentru a se eschiva de la răspunderea majoră pe care o are în ceea ce priveşte gestionarea dezastruoasă a competenţei de control pe zona depozitării gunoiului menajer din judeţul Buzău. Nu poţi combate cu argumentele atotştiinţei şi unicităţii personale ceea ce cetăţenii întregului judeţ constată cu ochii lor: protecţia mediului înconjurător a devenit doar o sintagmă abstractă, acoperită de gunoaiele care poluează solul şi apele şi afectează sănătatea populaţiei” se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.