Poliţiştii buzoieni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal pentru distrugere după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe corturi pentru strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor la Preşedinţie ale lui Mircea Diaconu, Vioricăi Dăncilă şi Klaus Iohannis şi bannere de mari dimensiuni amplasate în centrul oraşului au fost vandalizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău Ane-Mari Vrapciu, Poliţia s-a sesizat din oficiu, a întocmit dosar penal pentru distrugere şi au demarat cercetările urmând să informeze proprietarii corturilor şi ai materialelor electorale despre fapta comisă pentru a vedea dacă aceştia depun plângere.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Au fost vandalizate corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor destinate susţinerii candidaţilor Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

De asemenea, pe o prismă cu bannere de mari dimensiuni cu imaginea premierului Viorica Dăncilă au fost desenate mustăţi şi coarne, cu toate că chipul acesteia era situat la o înălţime de peste 3 metri de sol şi a fost nevoie probabil de folosirea unei scărri.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Organizaţia judeţeană a PSD Buzău a remis duminică un comunicat prin care condamnă incidentul.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

„Organizaţia PSD Buzău condamnă incidentul pentrecut noaptea trecută în zona Pieţei Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru strângerea de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, dar şi o prismă aparţinând unei cunoscute agenţii de publicitate care prezenta imagini ale aceluiaşi candidat, au fost vandalizate şi au fost inscripţionate expresii licenţioase cu vopsea galbenă. Vom depune plângere penală la Poliţia Municipului Buzău şi vom solicita Poliţiei Locale imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea şi sancţionarea făptuitorului”, se arată în comunicatul organizaţiei judeţene a PSD Buzău.

  În opinia filialei Buzău a PSD, este revoltător faptul că anumiţi competitori politici se pretează la acte de vandalism, violenţă şi ură, şi cerem să se ia măsuri urgente în acest caz!

           ” În mod legitim ne punem întrebarea cum a fost posibil să fie vandalizate corturile candidaţilor PSD, PNL şi Pro România, iar cortul candidatului USR -PLUS, aflat în aceeaşi locaţie în imediata vecinătate să rămână intact?…În final, lansăm un apel către colegii din celelalte partide pentru respectarea tuturor competitorilor politici aşa cum procedăm şi noi. Asemenea derapaje nu trebuie să mai aibă loc!”, afirmă social-democraţii.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.