Conducerea USR Buzău a decis excluderea din partid a consilierului municipal Irinel Petrică Cîrstea, care a susţinut public referendumul iniţiat de primarul social-democrat Constantin Toma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia excluderii din partid a consilierului municipal Irinel Petrică Cîrstea a fost luată de forurile judeţene ale USR Buzău, la mai bine de două săptămâni de la desfăşurarea scrutinului electoral care nu a fost validat din cauza prezenţei reduse a buzoienilor la urne. 

 Cîrstea a declarat că va contesta decizia organizaţiei judeţene în forurile superioare din partid susţinând că niciun membru USR nu poate fi exclus din partid în baza unui ”delict de opinie". 

De altfel, şi deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu a avut aceeaşi poziţie şi a declarat public că susţine demersul primarului Constantin Toma. 

 Dacă forurile naţionale ale USR nu îi vor da dreptate lui Irinel Cîrstea acesta are posibilitatea de a contesta în instanţă decizia partidului. 

În iulie, consilierii locali din Buzău şi din Ţinteşti au aprobat, în şedinţe care au avut loc în acelaşi timp, organizarea referendumului pentru alipirea celor două unităţi administrativ teritoriale.  

Conslierii USR s-au abţinut de la vot, dar Cîrstea a apreciat demersul  ca fiind bun.  

Referendumul a avut loc în luna septembrie, dar nu a fost validat.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.