Actualul lider al PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care este candidatul unic la alegerile de sâmbătă pentru şefia celei mai mari organizaţii a partidului, a afirmat, în deschiderea reuniunii, că vremea marilor figuri providenţiale a trecut şi în PNL trebuie muncă pe stradă cu activiştii şi o bună comunicare în presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vremea marilor figuri providenţiale a trecut. În PNL trebuie muncă pe stradă cu activiştii şi o bună comunicare în presă. Situaţia PNL în Bucureşti nu e deloc uşoară, dar avem nevoie să ne adunăm forţele”, a declarat Cristian Buşoi.

Liderul PNL Bucureşti a precizat că în partid s-au făcut multe greşeli de implementare, aminitind şi despre colaborarea cu Dacian Cioloş pe care a numit-o ”neconvingătoare”.

”Am făcut la Bucureşti, ceea ce am decis, în conducerea centrală, să facem în toată ţară. Am urmat decizia de a-l susţine pe domnul Dacian Cioloş în campanie şi am adus în partid oameni noi care să candideze pentru Partidul Naţional Liberal. Din păcate, unele greşeli de implementare de la locale s-au repetat şi la alegerile parlamentare. Colaborarea cu domnul Dacian Cioloş s-a dovedit neconvingătoare, astfel încât PSD a prins avânt să-şi promoveze minicunile şi populismele din acea campanie. Aşa a ajuns domnul Liviu Dragnea, un politician condamnat, să propună un guvern marionetă anti-justiţie care i-a scos pe români în stradă la doar o lună după alegeri”, a precizat Buşoi.

Totodată, el consideră că, dacă preşedintele Klaus Iohannis a găsit susţinere publică în Bucureşti la momentul protestelor pro-Justiţie împotriva OUG 13 şi a Guvernului PSD, acest lucru arată că PNL are o bază de creştere în Capitală.

”Oamenii aceştia sunt deschişi către PNL. Trebuie doar ca noi, liderii din Bucureşti ai PNL, să-i recâştigăm. În al doilea rând PNL trebuie să vină cu un proiect economic opus cheltuirii iresponsabile pe care o face PSD şi PNL trebuie să susţină consolidarea clasei de mijloc. În al treilea rând, Bucureştiul a ajuns pe ultimul loc în privinţa modernizării urbane. Când Clujul, Timişoara, Braşovul merg spre Europa, Bucureştiul merge spre Voluntari”, a explicat Buşoi.

El a mai spus că PNL trebuie să vină cu soluţii mai convingătoare la marile probleme ale României.

”Investiţii, locuri de muncă, susţinerea capitalului privat, sistemul de sănătate care trebuie reformat cu îmbunătăţirea sistemului de educaţie, pensii. PNL trebuie să vină cu un model responsabil opus modelului populist şi iresponsabil în care acţionează PSD în domeniul economiei, să sprijine iniţiativa privată şi să consolideze clasa de mijloc”, a punctat liderul PNL Bucureşti.

Consiliul de Coordonare al PNL Bucureşti s-a reunit sâmbătă, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti pentru a alege noua conducere a filialei PNL Bucureşti.

În cursa pentru şefia celei mai mari organizaţii liberale s-a înscris doar Cristian Buşoi, care este de altfel liderul PNL Bucureşti din iulie 2016. El a fost ales la conducerea PNL Bucureşti după ce Cătălin Predoiu a demisionat în urma rezultatului dezastruos de doar 11,2% obţinut la alegerile locale din 2016, când a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei.

De altfel, nici Cristian Buşoi nu a obţinut rezultate electorale mult mai bune de când a preluat conducerea organizaţiei. La alegerile parlamentare din decembrie 2016, PNL a obţinut în Bucureşti abia 11,97% din voturi, clasându-se pe locul 3 în topul celor mai neperformante filiale PNL din ţară.

Considerat un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis, Cristian Buşoi a declarat că ia în calcul inclusiv candidatura la şefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie ”dacă şi alţi colegi din ţară vor dovedi deschidere”. Până acum în cursa pentru preşedinţia PNL au intrat oficial Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

În martie 2017, Cristian Buşoi a fost ales secretar general interimar al PNL.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.