Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că parlamentarii liberali vor face tot ce se poate legal pentru a opri aprobarea Ordonanţei de urgenţă 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltării condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeşte 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 – 2020, act normativ pe care l-a calificat ca fiind ”cea mai mare ţeapă pe care o dă PSD bugetului României după ţeapa Bancorex”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În săptămânile următoare (PSD – n.r.) are de gând să distribuie credite de angajament de 30 de miliarde de lei autorităţilor locale, fără priorităţi clare de finanţare, fără o dezbatere publică, fără transparenţă (...) Această decizie, în opinia mea, este cea mai mare ţeapă pe care o dă PSD bugetului României după ţeapa din anii '90 a Bancorexului. Este un al doilea Bancorex ceea ce încearcă acum să facă Guvernul României prin semnătura doamnei Shhaideh, dar, în realitate, şi am toate motivele să cred asta, prin decizia politică a domnului Dragnea. Să angajezi de acum până în 2020 toate fondurile care vor fi apoi plătite din munca fiecăruia, din bugetele următoare atât de repede, fără transparenţă – mă aştept prioritar să fie administraţiile PSD. (...) Mi se pare foarte grav şi căutăm toate mijloacele legale parlamentare pentru a opri acest lucru”, a declarat Cristian Buşoi.

El le-a cerut liberalilor să critice PSD în ieşirile publice şi să-şi apere principiile ”cu fermitate”.

”Când ieşim în spaţiul public să atacăm PSD, nu să-i criticăm pe colegii noştri direct sau voalat, să fim foarte fermi în a apăra nişte principii şi după 17 iunie să venim în faţa românilor cu un proiect de ţară şi cu o echipă care să fie credibilă că va duce la îndeplinire acel proiect de ţară”, a afirmat Buşoi.

Ordonanţa de urgenţă 6/2017, prin care Ministerul Dezvoltării condus de vicepremierul Sevil Shhaideh primeşte 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017 - 2020, a fost aprobată în februarie de Senat, deşi actul normativ a fost dur criticat de opoziţie, care l-a numit la fel de nociv precum OUG 13 pentru Justiţie. Referitor la acest lucru, premierul Sorin Grindeanu a precizat că această sumă este doar rezultatul solicitărilor de proiecte venite din partea primăriilor în guvernarea trecută. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.