Liberalul Cristian Buşoi a declarat duminică, la Iaşi, întrebat fiind cum va conduce PNL după episodul retragerii candidaturii sale la pentru Primăria Bucureşti, la alegerile locale din 2016, că el nu are nicio vină pentru ceea ce s-a întmplat, fiind o decizie a conducerii de atunci a partidului şi că, dacă ar fi rămas candidat la primărie, „sub nicio formă” PNL nu ar fi obţinut doar 11 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Buşoi, candidat la şefia PNL, a spus, într-o conferinţă de presă, că la localele de anul trecut, când s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei, nu a avut nicio vină, fiind o decizie a conducerii PNL de la acea vreme.

”Cred că nu-mi poate fi imputată nicio vină, a fost o decizie a conducerii partidului să facă o schimbare de candidatură, într-un fel incorectă faţă de mine, după ce am muncit şase luni şi am făcut nişte lucruri concrete şi după ce organizaţia de Bucureşti mă votase candidat în unanimitate. Nu putem să facem istorii paralele, nu ştim ce ar fi fost dacă. Însă dacă PNL ar fi rămas consecvent pe o candidatură de la bun început, sub nicio formă PNL nu ar fi obţinut doar 11 la sută”, a afirmat Cristian Buşoi.

El a declarat că nu este nici vina lui Ludovic Orban sau a lui Cătălin Predoiu, desemnaţi ulterior candidaţi, pentru rezultatul de la Bucureşti, ci a fost un context generat de nişte decizii luate la nivelul conducerii de atunci a partidului.

Cristian Buşoi a spus că, ulterior, a preluat conducerea PNL Bucureşti, iar în timp ce la nivel naţional partidul s-a prăbuşit cu 10 procente, în Capitală liberalii au avut cu 15.000 de voturi în plus la parlamentare faţă de locale.

„Nu totul ţine de organizare în Bucureşti, ci de imaginea PNL în ansamblu. Cât timp la parlamentare PNL a fost lipsit de mesaj, a lăsat teren liber PSD să acapareze prin promisiuni populiste ceea ce însemna agenda cetăţeanului, într-un centru urban cum este Bucureştiul şi cu rezultatul prost de la locale, nimeni nu mi-a pretins un rezultat care să se schimbe total”, a afirmat Buşoi.

El a afirmat că nu este doar responsabilitatea sa ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti şi că printre atuurile sale pentru a prelua şefia PNL se numără felul în care a acţionat în partid, dar şi ideile şi viziunea sa despre viitorul partidului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.