Secretarul general al PNL, Cristian Buşoi, acuză PSD pentru modul în care gestionează economia, apreciind că are o atitudine iresponsabilă şi că anunţă creşteri salariale, promite reduceri de impozite în condiţiile în care veniturile la buget sunt mai mici, iar acest lucru nu va face decât să arunce în aer economia românească. Buşoi spune că ceea ce face PSD în economie în acest moment este cel puţin la fel de grav cu ce a făcut în privinţa OUG 13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Foarte grav este felul în care Partidul Social Democrat gestionează economia. O spun cu toată fermitatea, ceea ce face Partidul Social Democrat în acest moment în economie este cel puţin la fel de grav cu ceea ce a făcut cu OUG 13 şi cu încercarea de a distruge şi de a pune în subordinea politicului justiţia. Cred că e o atitudine cu totul şi cu totul iresponsabilă, faptul că PSD se află într-o cursă contracronometru de a arunca cu bani de a arunca cu promisiuni, de a arunca cu creşteri salariale, de a promite şi mai multe reduceri de impozite în condiţiile în care deja veniturile la buget sunt mai mici şi nu fac niciun efort concret de a atrage mai multe fonduri europene, nu va face altceva decât să distrugă economia românească”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, Cristian Buşoi.

El a menţionat că sunt deja semnale că ar putea apărea probleme în economie. 

“Deja avem multe semnale de la mediul economic, mai ales de la exportatori, că odată cu creşterea salariului minim au devenit necompetitivi pe piaţa externă ceea ce va dezechilibra şi mai mult balanţa comercială negativă a României. Deja avem primele semne că anul acesta vom avea o inflaţie mai mare decât s-a prognozat şi deja există o mică devalorizare a monedei naţionale în raport cu euro devalorizare care riscă să devină foarte serioasă şi care în final va anula aceste creşteri economice pentru că omul chiar dacă va primi mai mulţi bani în lei când îi va raporta la euro şi creditele le au raportate la euro şi cele mai multe bunuri de consum sunt raportate la euro şi dacă îţi cumperi o locuinţă, te raportezi la euro şi dacă îţi cumperi o maşină, te raportezi la euro, cum vor raporta salariul la euro, vor vedea că nu au câştigat nimic, ba dimpotrivă s-ar putea ca România să rămână cu câteva mii sau zeci de mii de locuri de muncă mai puţin”, a explicat secretarul general al PNL.

El consideră că anunţul făcut de ministrul Olguţa Vasilescu de dublare a salariilor bugetarilor a fost grav pentru că în prima fază nu s-a menţionat şi perioada de timp în care se poate face acest lucru.

“Ceea ce face doamna Olguţa Vasilescu în încercarea de a-şi face imagine, aruncând pe piaţă promisiuni de dublare a salariilor bugetarilor urmând ca abia ulterior, aşa, în subsolul comunicării publice, să spună că e vorba de un proces pe patru ani, dar primele declaraţii şi primele campanii în mediul online au fost că salariile bugetare vor fi dublate fără să menţioneze şi perioada de timp, este extrem de grav pentru că pune o presiune anormală şi nesănătoasă pe mediul de afaceri privat care nu poate să reziste în acest moment şi nu poate rămâne competitiv cu dublarea salariilor”, a mai spus Buşoi.

El spus că Guvernul Ponta nu a făcut dezechilibre atât de mari cum face Guvernul Grindeanu, care riscă să arunce în aer economia prin măsurile luate.

“De bine de rău, Guvernul Ponta în timpul USL şi după USL de frica externă, de presiunile care erau poate şi înţelegând un pic mai bine decât domnul Dragnea mecanismele din economie nu a făcut dezechilibre atât de mari. Guvernul tehnocrat al domnului Cioloş a ţinut bugetul pe linia de plutire, s-a comportat responsabil faţă de economia românească şi a reuşit să aducă un plus la colectare şi un plus la fonduri europene. Guvernul PSD riscă să arunce în aer economia românească şi România şi românii să sufere cu adevărat în anii care vin din cauza acestor măsuri iresponsabile”, a mai declarat Cristian Buşoi.

Secretarul general al PNL şi preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan, au fost prezenţi, duminică, la şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL Constanţa în cadrul căreia a fost validat calendarul pentru perioada de alegeri interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.