Vicepreşedintele PNL Sebastian Burduja susţine că preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, ”are întâietate” să fie candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale din 2024. ”Domnul Ciucă e o variantă foarte bună, am lucrat cu dânsul, e un om foarte corect, foarte disciplinat, un lider bun, care impune termene, are viziune”, a spus Sebastian Burduja la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cine va fi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale. 
 
„Preşedintele partidului. Conform statutului, are întâietate să candideze şi să-şi asume această candidatură. Întodeauna dreapta a câştigat preşedinţia în ultimii 20 de ani. PNL nu are cum să renunţe la acest obiectiv. E cel mai important obiectiv pentru anul viitor: câştigarea preşedinţiei României. Domnul Ciucă e o variantă foarte bună, am lucrat cu dânsul, e un om foarte corect, foarte disciplinat, un lider bun, care impune termene, are viziune. Când mă gândesc la conflictele din jurul nostru, are profilul potrivit pentru a da funcţiei de preşedinte toate ingredientele unui mandat de succes”, a spus Burduja. 
 
Ministrul Energiei susţine că fostul director SRI, Eduard Hellvig, poate fi o variantă liberală pentru Cotroceni, însă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este în acest moment candidatul partidului la prezidenţiale. 
 
„Şi domnul Hellvig are o experienţă foarte bună, şi politică, şi administrativă, şi în planul relaţiilor internaţionale, pentru că preşedintele ţării e orientat mai mult către exterior. Va fi o decizie a partidului. Dar, în acest moment, preşedintele partidului e candidatul la prezidenţiale”, a comentat Burduja. 
 
Întrebat dacă Eduard Hellvig ar putea fi primul pe lista PNL pentru europarlamentare, Sebastian Burduja a răspuns: ”E o variantă, dar e opţiunea dânsului”. 
 
Sebastian Burduja a mai fost întrebat dacă Mircea Geoană va candidă la alegerile prezidenţiale.
 
”E alegerea dânsului. Sigur, are o experienţă naţională şi internaţională extrem de bogată, cred că are un cuvânt de spus în politica românească. Doar românii o vor decide la vot şi dânsul, dacă se va prezenta pe buletinul de vot”, a răspuns Burduja. 
 
Cât despre posibilitatea ca Mircea Geoană să fie candidatul PNL pentru Cotroceni, ministrul Energiei a răspuns: ”Nu ştiu. E o decizie de partid şi îmi vine greu să întrevăd un scenariu în care PNL nu şi-ar susţine propriul candidat pentru preşedinţia României”. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.