Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat sâmbătă, la Prima Tv, că speră ca România să nu fie niciodată în situaţia în care un partid nedemocratic să câştige alegerile şi a menţionat că speră ca românii să se lămurească cine are soluţii pentru dezvoltarea ţării şi cine îi încântă frumos cu diverse poveşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Burduja a fost întrebat la emisiunea Insider Politic cum vede ascensiunea lui George Simion.

“Eu sper că România nu va fi niciodată în situaţia în care un partid nedemocratic să câştige alegerile. Pentru că noi ne-am lăudat ani de zile, pe bună dreptate, că nu avem niciun partid care să nu susţină Uniunea Europeană, NATO în Parlamentul României. Şi, într-adevăr, cred că din 2004 până în 2020, de la ieşirea PRM din Parlament până la intrarea AUR, nu am avut astfel de exemple. România era tot timpul lăudată în plan european. Iată ce se întâmplă în jur! Uitaţi-vă la Ungaria, uitaţi-vă la Italia, uitaţi-vă chiar la Germania cu Alternativa pentru democraţie. Toate partidele erau aliniate pe discursul pro-european. Deci cred că trebuie ca românii să se lămurească în primul rând cine are cu adevărat soluţii pentru dezvoltarea ţării, cine doar vorbeşte, cine îi încântă frumos cu diverse poveşti şi care este traseul corect al României”, a declarat Burduja.

El a fost întrebat de ce afirmă că AUR este un partid nedemocratic, în condiţiile în care a ajuns în Parlament prin vot.

“E adevărat, dar nu am perceput un ataşament faţă de valorile occidentale, faţă de o mai mare integrare cu Uniunea Europeană. Din contră, discursul a fost tot timpul foarte critic la adresa Bruxelles-ului, la adresa Washingtonului, chiar la adresa Israelului, cu anumite nuanţe aici. Deci cred că poziţiile publice ale liderilor respectivului partid spun de la sine că nu ar fi împotriva unei apropieri de Est mai degrabă decât de Vest aşa cum a mers România de atâţia ani”, a precizat Sebastian Burduja.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.