Deputatul USR Iulian Bulai a anunţat că, în calitate de preşedinte al grupului ALDE din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), va sesiza Consiliul Europei cu privire la această modificare legislativă care vizează „muşamalizarea grosolană a plagiatului premierului Ciucă”. De asemenea, preşedintele USR Cătălin Drulă a solicitat demisia ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, deoarece proiectul legii învăţământului superior prevede desfiinţarea CNATDCU. „E vorba de acea instituţie care trebuia să analizeze plagiatul premierului Ciucă, dar n-a putut să o facă. Instituţiile din subordinea lui Ciucă au intervenit slugarnic şi rapid ca să prevină aflarea adevărului”, a mai acuzat Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Premierul Ciucă e un plagiator demonstrat. Cum se apară? Desfiinţează CNATDCU. Instituţia-cheie în analizarea plagiatelor este desfiinţată în proiectul Legii educaţiei. Românistan. Pesenelistan. Stat mafiot condus de un general. Nu ţară UE, NATO, CoE, care se vrea în Schengen, OECD şi zona euro”, a scris Iulian Bulai, miercuri pe Facebook.
 
El a mai anunţat că, „în calitate de preşedinte al grupului ALDE din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) voi sesiza Consiliul Europei cu privire la această modificare legislativă care vizează muşamalizarea grosolană a plagiatului premierului Ciucă!”. 
 
„Să-ţi fie ruşine, Sorin Cîmpeanu! Proiectul legii învăţământului superior prevede nici mai mult nici mai puţin decât desfiinţarea CNATDCU. E vorba de acea instituţie care trebuia să analizeze plagiatul premierului Ciucă, dar n-a putut să o facă. Instituţiile din subordinea lui Ciucă au intervenit slugarnic şi rapid ca să prevină aflarea adevărului. Întâi CNATDCU a fost blocat cu descindere de procurori, apoi sesizările au fost anulate în instanţă cu metoda “Coperta” de un judecător recompensat de PNL. Acum, ca să doarmă liniştit premierul, Cîmpeanu se oferă să radă cu totul instituţia incomodă. USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu. A spălat deja prea multe cadavre academice. Doi premieri cu pete sunt prea mult chiar şi pentru un politruc”, a scris Cătălin Drulă, miercuri pe Facebook.
 
Liderul USR a adăugat că „Nicolae Ciucă a arătat deja din ce este făcut şi trebuie să işi însoţească ministrul pe drumul de ieşire”.
 
„România este democraţie şi interesul unui hoţ nu poate fi mai presus de ţară. USR cere lui Iohannis, patronul acestor două marionete, să intervină pentru schimbarea proiectului de lege astfel încât CNATDCU să îşi facă treaba în continuare. Un gest de minimă onoare, mai ales că ar veni de la un profesor”, a conchis Drulă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.