Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis, joi, cu prilejul Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, că de-a lungul pandemiei de COVID-19, am constatat cu toţii că un sistem de sănătate şi securitate puternic, cu includerea participării guvernelor, angajatorilor, lucrătorilor, actorilor din sănătatea publică şi a tuturor părţilor relevante la nivel naţional şi din întreprinderi, a fost crucial în protejarea mediului de lucru şi protejarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul scrie într-o postare pe Facebook că în fiecare an, pe 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) marchează Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă pentru a promova prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale la nivel global.
 
Sub deviza ”Ce am învăţat din criza COVID-19? Consolidarea dialogului social către o cultură a securităţii şi sănătăţii”, Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă din acest an se axează pe participare şi dialog social în crearea unei culturi pozitive a securităţii şi sănătăţii în muncă, mai menţionează ministrul. 
 
”De-a lungul pandemiei de COVID-19, am constatat cu toţii că un sistem de sănătate şi securitate puternic, cu includerea participării guvernelor, angajatorilor, lucrătorilor, actorilor din sănătatea publică şi a tuturor părţilor relevante la nivel naţional şi din întreprinderi, a fost crucial în protejarea mediului de lucru şi protejarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor”, afirmă Budăi. 
 
Potrivit ministrului Muncii, ”dincolo de creşterea nivelului de conştientizare a nevoii de a asigura protecţia continuă împotriva riscurilor profesionale tradiţionale, trebuie să fim pregătiţi pentru a reacţiona rapid şi în cazul unor potenţiale ameninţări la adresa securităţii şi sănătăţii lucrătorilor”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.