Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, întrebat în ce stadiu se află renegocierea PNRR privind procentul din PIB alocat pensiilor, că el nu va renunţa niciodată la acest demers. El a menţionat că există "posibilitate de 99% ca pe 31 martie să avem vizita în România a comisarului pentru Muncă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Budăi a fost întrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, în ce stadiu este "renegocierea" PNRR privind procentul din PIB alocat pensiilor.

"Nu renunţ niciodată, doar dacă nu mai sunt ministru, şi nici atunci n-o să renunţ, pentru că sunt parlamentar. Să fim foarte clari: putem să-i spunem cum vrem să-i spunem, renegociere, ajustare, îmbunătăţire, atât timp - şi răspund politic de a Guvern şi îmi cer scuze - dar atât timp cât preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi partidul din care fac parte mă susţine, aţi văzut şi declaraţiile premierului care a spus că susţine acest lucru, eu nu mă opresc din acest demers. Şi vreau să vă spun că am găsit la nivel de Uniune Europeană şi aliaţi, foarte importanţi, în a-mi susţine acest demers", a declarat ministrul Muncii.

El a precizat că discuţille concrete deja se poartă.

Budăi a menţionat că există "posibilitate de 99% ca pe 31 martie să avem vizita în România a comisarului pentru Muncă".

"Sunt discuţii pe care trebuie să le purtăm (...) eu (...) nu înţeleg nici acum de ce până în 2070 românii trebuie să fie săraci", a susţinut Budăi.

El a afirmat că în PNRR scrie despre "pensii speciale", expresie folosită uzual, dar care, juridic, nu există.

"Din cauza acestei expresii sunt foarte multe probleme în implementarea reformei pentru că... care-s  alea?", a adăugat el.

În februarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirma că nu a avansat niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor. Reacţia ministrului a venit după ce Comisia Europeană a precizat, la solicitarea Digi 24, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă se poate face doar în condiţii excepţionale, cum ar fi, spre exemplu, dezastre naturale de dimensiuni istorice, iar o astfel de renegociere ar duce la întârzierea reformelor şi la pierderea unor fonduri. Budăi mai spune şi că, în opinia PSD, „este inadmisibil şi de neacceptat” ca o persoană să fie obligată să muncească până la 70 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.