PSD a obţinut la Braşov, înainte de redistribuire, trei mandate de deputat şi unul de senator, printre viitorii parlamentari numărându-se Mihai Popa, un avocat din Făgăraş, şi Marius Dunca, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. PNL are deocamdată două mandate la Camera Deputaţilor, unul dintre acestea revenindu-i Marei Mareş, fiica consilierului judeţean Ioan Mareş, lider al PNL Făgăraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Braşov, judeţului i-au fost alocate 13 mandate de parlamentari - nouă de deputaţi şi patru de senatori. În urma centralizării voturilor, doar şapte mandate au fost distribuite deocamdată partidelor, celelalte şase urmând să fie alocate după redistribuire.

La Senat, doar PSD a obţinut un mandat cert, care îi va reveni lui Marius Dunca, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, în prezent secretar general la Centrul Internaţional AntiDrog CIADO România şi preşedinte interimar la PSD Braşov, după demisia deputatului Cosntantin Niţă. 

Celelalte trei mandate vor fi reparizate partidelor după redistribuire. Cel mai probabil, încă un mandat de senator va reveni PSD şi câte unul vor obţine PNL şi USR.

La Camera Deputaţilor sunt sigure şase madate. Astfel, PSD are trei mandate, PNL, două mandate, iar USR, un mandat.

Viitorii deputaţi PSD vor fi Mihai Popa, un avocat din Făgăraş, care aproape doi ani a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov; Viorel Chiriac, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în prezent senator, şi Roxana Mînzatu, fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene şi care a lucrat mai mulţi ani pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, expert în atragerea de fonduri europene. 

De la PNL vor ajunge în Camera Deputaţilor Mara Mareş, de 24 de ani, absolventă a Liceului ”St. Clare’s” din Oxford şi a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale din cadrul King’s College, University of London, fiica consilierului judeţean Ioan Mareş, lider al PNL Făgăraş, şi Gabriel Andronache, deputat, fost coleg de facultate cu Alina Gorghiu.

Din partea USR va ajunge în Parlament Tudor Benga (USR), antreprenor, fondator al celei mai mari librării online în limba engleză. 

Cel mai probabil, după redistribuire, PSD va mai primi un mandat de deputat iar câteva unul vor obţine UDMR şi ALDE, care au trecut pragul electoral. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.