Liberalul Cătălin Canciu, demis la începutul lunii iunie, din considerente politice, conform propriilor declaraţii, fiind un susţinător al lui Ludovic Orban, dar şi pentru că urma să candideze la şefia filialei municipale a PNL Brăila, revine la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revenirea lui Canciu în fruntea ISJ a fost anunţată marţi dimineaţă de liderul PNL Brăila, deputatul  Alexandru Popa

"Revenirea lui Cătălin Canciu în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Brăila este firească, din punctul meu de vedere, având în vedere că schimbarea sa din funcţie, în urmă cu câteva luni, a fost o măsură nedreaptă, care nu a fost legată de capacitatea sa managerială sau de vreo eventuale greşeli făcute în activitatea sa la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. La momentul respectiv nu i-a fost reproşat nimic în ceea ce priveşte activitatea sa profesională, nu a existat niciun element care să justifice demiterea sa din funcţie. După cum am spus şi atunci, am considerat că a fost o măsură care sancţiona opţiunea lui Cătălin Canciu de a susţine candidatura domnului Ludovic Orban la preşedinţia PNL, a fost o „pedeapsă" politică. Faptul că acum se revine asupra unei măsuri nedrepte şi Cătălin Canciu este repus în funcţie nu poate decât să mă bucure, fiindcă acesta este un semn că se revine la normalitate, că membrii PNL se pot simţi liberi să susţină un candidat sau altul la alegerile interne, că nu este cazul să se teamă de eventuale „pedepse", dacă nu susţin candidatura „care trebuie", a transmis liderul PNL Brăila.

De asemenea, Popa a menţionat că l-a susţinut pe Cătălin Canciu ca inspector şcolar general nu pentru că au o relaţie personală foarte bună, ci pentru că este "un om care are competenţa necesară pentru a conduce Inspectoratul Şcolar, dovadă că a câştigat un concurs pentru ocuparea funcţiei respective şi pentru că este un profesor respectat de cei din sistem":

La începutul lunii iunie, cu trei săptămâni înainte de startul examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, liberalul Cătălin Canciu. Canciu menţiona la vremea respectivă că în spatele deciziei nu ar sta nimic ce ţine de activitatea sa profesională, ci doar faptul că urmează să candideze la şefia filialei municipale a PNL Brăila. Mai mult decât atât, Canciu spunea că demisia sa ar fi venit în urma demersurilor care ar fi fost făcute chiar de colegul său de partid, Cătălin Boboc, cel care ar urma şi el să se înscrie în cursa pentru preluarea conducerii organizaţiei judeţene a PNL Brăila. Canciu susţinea că în PNL ar fi de fapt două tabere iar apropierea alegerilor pentru şefia organizaţiei a amplificat tensiunile, totul culminând cu demiterea sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.