Avocatul Remus Borza spune că a luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a sa din ALDE şi primeşte această hotărâre ”cu regret şi îngrijorare” în ceea ce priveşte viitorul ALDE, iar dacă preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tariceanu, va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, ”în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea ALDE a votat, luni, excluderea deputatului Remus Borza din partid, pentru că el nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv.

”Este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă ‘disciplina de partid’, celor care nu se supun necondiţionat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă. Dacă domnul Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE”, afirmă Remus Borza, într-un comunicat remis News.ro.

El spune că va ieşi din politică doar atunci când îşi va realiza obiectivul politic, ”o Românie civilizată, europeană şi prosperă”.

”Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate socială şi responsabilitate politică. Alţi colegi au înţeles să dea satisfacţie unor leaderi răniţi în orgoliu propriu de emanciparea, percepţia publică şi evoluţia unui premier care începea să devină o ameninţare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, există multă laşitate în politica românească, multe coninvente şi complicităţi de tip mafiot, vulnerabilităţi şi nevoi pe care cei ce se consideră atotştiutori şi atotputernici se pricep atât de bine să le exploateze”, adaugă Borza.

Avocatul spune că nu înţelege să fie sluga nimănui, cu atât mai puţin a unui preşedinte de partid.

”Eu am un singur stăpân: poporul român. Asta trebuie să înţeleagă toţi parlamentarii, prin raportare la art. 69 din Constituţie, că noi suntem în serviciul poporului şi nu în serviciul conducătorilor. Printr-o astfel de conduită vom reda încrederea, prestigiul şi onoarea instituţiei fundamentale a unei naţiuni, Parlamentul”, precizează Borza.

El consideră că există un deficit de democraţie la toate partidele tradiţionale româneşti, tendinţe autocrate la toţi conducătorii, demagogie, populism şi clientelism politic în exces.

”Probabil n-au învăţat nimic din lecţia franceză, după cum n-au învăţat nimic nici din episodul "Colectiv". Românii au nevoie de o clasă politică onestă, naţională, asumată şi vizionară, care să reformeze statul, instituţiile şi marile sisteme publice, fie că vorbim de administraţie, învăţământ, sănătate etc. O clasă politică care să dea dovadă de pragmatism şi eficientă în lupta cu birocraţia, corupţia, evaziunea fiscală şi excluziunea socială”, punctează Borza.

El subliniază că aşa cum a demonstrat că există viaţă şi după insolvenţă, tot aşa va exista viaţă politică, în ceea ce îl priveşte, şi după ALDE.

”Eu sunt un om muncitor, tenace şi perseverent în a cultiva şi implementa nişte principii şi valori pe care s-a clădit însăşi naţiunea română: onoare, demnitate, muncă, dreptate şi curaj. Eu de abia am intrat în politică. Alţii ar trebui să iasă. Cei care au contaminat şi otravit, de mai bine de 20 de ani, societatea şi clasa politică românească. La un moment dat voi ieşi şi eu. Dar, doar, atunci când îmi voi fi realizat obiectivul politic. O Românie civilizată, europeană şi prosper”, conchide Borza.

Conducerea ALDE a votat, luni, excluderea sa din partid, pentru că el nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv.

"O veste mai puţin plăcută: Biroul Politic Central a votat în majoritate pentru propunerea de excludere a domnului Borza, care va fi înaintată Delegaţiei Permanente, pentru modul în care a votat la moţiunea de cenzură", a spus Tăriceanu, după şedinţa conducerii ALDE.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.