Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, joi seară, că este o responsabilitate şi o prioritate creşterea pensiilor, însă lucrurile trebuie să fie sustenabile, asigurându-se sursa de finanţare. ”Vom continua să ne ţinem de cuvânt, dar nu ne permitem să repetăm greşelile trecutului”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majorarea pensiilor este o prioritate şi o responsabilitate pentru Guvern. Oamenii care au muncit din greu zeci de ani trebuie să primească sprijinul pe care îl merită şi de care au nevoie. Tot o responsabilitate este să ne asigurăm că acest proces se desfăşoară în mod corect. Să ne respectăm promisiunile, să garantăm siguranţa financiară a pensionarilor şi să menţinem stabilitatea economică a ţării”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş afirmă că fotograful Inquam Photos a surprins, în şedinţa de Guvern, exact trăirile sale când se discuta despre creşterea pensiilor, fără a fi menţionată sursa de finanţare.

”M-a amuzat cum m-au surprins cei de la Inquam, o imagine care reflectă foarte bine ce am simţit astăzi când am văzut că se vorbeşte de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanţare”, a mai scris Boloş, publicând forografia realizată de George Călin.

FOTO - Inquam Photos / George Calin
FOTO - Inquam Photos / George Calin

Ministrul afirmă că a fost tot timpul de partea persoanelor vulnerabile.

”Cei care m-au urmărit la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene o ştiu foarte bine. Am creat pentru ei un program special din fonduri europene, Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027, care aduce României peste 4 miliarde de euro şi se implementează acum în bună regulă. Sunt însă susţinătorul sprijinului onest, cu adevărat sustenabil”, a mai scris ministrul.

Boloş afirmă că, în trei ani de guvernare, ”pensiile au fost majorate cu 40%, având grijă să calculăm foarte atent ce se poate face”.

”La fel am fost susţinătorul investiţiilor: să ţinem viu visul românilor la infrastructura de apă-canalizare, construit autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, căi ferate, modernizare şcoli şi modernizare spitale.

Asta înseamnă să avem înţelepciunea să ne rezolvăm singuri problemele la noi acasă, să facem reforme şi să ne încadrăm în ţintele privind deficitul. Vom continua să ne ţinem de cuvânt, dar nu ne permitem să repetăm greşelile trecutului”, a mai transmis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.