Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că legea avertizorilor de integritate trebuie să aibă o finalitate până la 15 decembrie, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci trebuie unificate două cereri de plată, ceea ce “este aproape imposibil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Boloş a fost întrebat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, ce se va întâmpla cu legea avertizorilor de integritate. 
 
“Legea avertizorilor de integritate trebuie să aibă o finalitate până la data de 15 decembrie pentru că este parte din cererea de plată numărul doi. Noi acel termen trebuie să îl respectăm cu sfinţenie, pentru că, în caz contrar, România pierde dreptul de a depune două cereri de plată pe an, aşa cum spune regulamentul. Dacă am amâna dincolo de 15 decembrie, deja trebuie unificate două cereri de plată, ceea ce este aproape imposibil pentru noi, pentru că discutăm la sfârşitul acestui an, după o muncă asiduă depusă de toţi membrii Guvernului României pentru a îndeplini un număr de 151 de jaloane şi ţinte. Deci, eu cred că este o chestiune care se va rezolva până la data de 15 decembrie şi, desigur, după aceea începe procesul de validare a jaloanelor şi ţintelor, cum deja ne-am obişnuit, şi avem într-adevăr acest subiect sensibil în relaţia cu Comisia Europeană, dar eu cred că îl închidem până la momentul la care depunem cererea de plată numărul doi”, a afirmat Marcel Boloş.
 
Comisia Europeană a decis, în septembrie, să trimită un aviz motivat în cadrul procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Belgiei, Austriei, României şi Sloveniei, pentru netranspunerea integrală a „Directivei privind protecţia avertizorilor de integritate”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.