Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, cataloghează drept „foarte grea” misiunea Ministerului Transporturilor de a realiza peste 400 de kilometri de autostradă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Boloş e de părere că, dacă cei de la ministerul de resort vor realiza acest lucru, vor fi „declaraţi eroi naţionali”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu ştiu că Ministerul Transporturilor are o abordare pro-activă şi, într-adevăr, au o misiune foarte grea, acest lucru este de departe limpede. Pentru dumnealor 419 kilometri de autostradă, dacă îi realizează, pot fi declaraţi eroi naţionali”, a afirmat Marcel Boloş într-un interviu acordat Antena3.
În acelaşi interviu, ministrul a vorbit şi despre stadiul în care se află absorbţia fondurilor europene, el arătând, în acest context, că peste două mii de proiecte se află în riscul de a nu fi terminate la termen, existând pericolul ca acestea să fie fazate. 
„În cel mai rău caz, să apelăm la instrumentul nou pe care ni-l oferă Comisia Europeană, acela care este legat de fazarea proiectelor, adică împărţirea lor în mai multe etape de implementare, astfel încât să putem să salvăm proiectele iar pe bugetul care a rămas după fazarea proiectelor, să găsim soluţii rapide pentru ca România să nu fie în pericol de a pierde în momentul de faţă peste 10 miliarde de euro. Din estimările pe care le avem, între 2 şi 3000 de proiecte sunt în această situaţie de a fi fazate şi mă refer aici la cele mai multe proiecte care se implementează prin Programul Operaţional Regional”, a mai declarat ministrul Marcel Boloş.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat săptămâna trecută că, exceptând un tronson din autostrada Transilvania, România nu a semnat niciun contract pentru realizarea infrastructurii rutiere asumate prin Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă (PNRR). Întrebat câţi kilometri de autostradă va reuşi România să construiască din cei asumaţi prin PNRR, ministrul răspunde: „Sper ca toţi”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.