Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susţine că guvernul a gestionat ”îngrozitor de prost” începutul crizei pandemiei, el acuzând că există spitale în ţară care nu au primit nici acum echipamentele medicale necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că ”dezastrul” sanitar de la Suceava nu s-a produs întâmplător, în condiţiile în care ”personalul medical a fost trimis pe front, în prima linie, fără muniţie”.

”Până să avem rezultatul unor anchete serioase la spitalul din Suceava este evident că acolo s-a acţionat pompieristic şi fără proceduri clare. Personalul medical n-a fost instruit, însă mai grav este că medicii şi asistenţii au intrat în luptă fără echipamentul necesar, adică fără măşti şi fără combinezoane. Guvernul a gestionat îngrozitor de prost începutul crizei pandemiei, iar azi vedem cum spitalele cad unul după altul. După fuga ministrului Victor Costache, actualul şef de la Sănătate încearcă să cârpească un sistem care pârâie din toate încheieturile”, a declarat deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Liderul TSD adaugă că a asistat ”stupefiat” în cursul zilei de marţi la un şir de declaraţii făcute atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Ludovic Orban cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

”Spunea domnul premier că guvernul mobilizează toate mijloacele pentru a pune la dispoziţie logistica şi echipamentele necesare celor din sănătate. Despre ce mobilizare vorbim, domnule Orban, când există şi azi spitale în România care nu au un minim de dotări pentru personalul implicat în lupta cu pandemia? Tot de ziua celor din sectorul sanitar, preşedintele Klaus Iohannis vorbea despre stimularea producţiei interne de medicamente, biocide şi echipamente medicale. L-aş întreba pe şeful statului, care a fost preocuparea sa în luna februarie, când s-a dat alarma de pandemie pe continentul european? Cine se juca de-a guvernarea şi repeta de zece ori pe zi că vrea anticipate?”, a adăugat liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Totodată, Cojocaru a acuzat lipsa de transparenţă a autorităţilor, el dând ca exemplu ”raportările haotice în privinţa victimelor pandemiei”, dar şi unele achiziţii publice făcute ”în condiţii cel puţin discutabile”.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.