Secretarul de stat în Ministerul Mediului Bogdan Balanişcu susţine că Iaşiul este cel mai poluat oraş din România, el acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de nepăsare, întrucât nu face nimic pentru a rezolva problema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan Balanişcu, totodată lider al filialei municipale Iaşi a PSD, a dat ca exemplu proiectul pădurilor urbane, pentru care există fonduri europene, el acuzând Primăria Iaşi că nu se arată interesată de această variantă de finanţare.
 
”Aerul otrăvit din Iaşi distruge sănătatea, fiind cel mai poluat oraş din România. Conform ultimului raport întocmit de Agenţia Europeană pentru Protecţia Mediului, Iaşiul a depăşit inclusiv Bucureştiul la acest capitol. Revoltător este că primarul Chirica nu a făcut în opt ani nimic pentru a diminua această problemă, prefăcându-se că nu există, deşi, inclusiv la începutul acestui an, poluarea în Iaşi a ajuns la cele mai înalte cote, de zece ori peste limita admisă. Această realitate alarmantă i-a determinat pe reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi să evalueze indicele de calitate a aerului ca fiind extrem de rău”, a declarat Bogdan Balanişcu, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, în apropierea sediului PNL Iaşi din Podu Roş, una dintre cele mai poluate zone din municipiu.
 
Bogdan Balanişcu a afirmat că Primăria are la îndemână soluţii pentru a reduce poluarea în oraş, una dintre acestea fiind amenajarea pădurilor urbane.
 
”Îi reamintesc edilului că Ministerul Mediului a pus la dispoziţie, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, 30 milioane euro pentru realizarea de păduri urbane. Vorbim despre o şansă de a realiza oaze de verdeaţă şi de aer curat în mijlocul oraşului, cum este şi sensul giratoriu din Podu Roş. Din păcate însă, primarul Chirica nu s-a arătat până în prezent interesat de această posibilitate de finanţare. Sper din tot sufletul nu vom pierde şi această şansă, aşa cum am pierdut şi finanţarea pentru realizarea de piste de biciclete, în valoarea de 37 milioane lei, pentru că Primăria Iaşi nu a depus la timp proiectul. Nepăsarea lui Chirica ne-a costat suficient”, a afirmat Bogdan Balanişcu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.