Mnistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi, înaintea Consiliului Afaceri Generale, că agenda discuţiilor cuprinde aspecte importante precum pregătirea Consiliului European din luna martie, viitoarele propuneri ale Comisiei privind Piaţa Unică Digitală şi politica industrială, dar şi extinderea Uniunii Europene. ”Pentru România, politica de extindere este foarte importantă”, a afirmat ministrul, apreciind că România susţine luarea unei decizii referitoare la deschiderea negocierilor cu Albania şi Macedonia de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Subiectele de pe agenda de astăzi a Consiliului Afaceri Generale sunt foarte importante. Vom discuta despre pregătirea Consiliului European din luna martie care abordează, întotdeauna, aspecte economice. De asemenea, vom discuta despre viitoarele propuneri ale Comisiei privind Piaţa Unică Digitală şi politica industrială. Un subiect esenţial va fi extinderea. Pentru România, politica de extindere este foarte importantă. Susţinem luarea unei decizii, cât mai curând, referitoare la deschiderea negocierilor cu Albania şi Macedonia de Nord. Vom vedea prezentarea de astăzi a Comisiei despre noua metodologie de extindere. Din punctul nostru de vedere, putem eficientiza aceasta metodologie, dar cu condiţia de a nu bloca, amâna sau întârzia procesele în desfăşurare privind aderarea, în special cu Albania şi Macedonia de Nord”, a declarat, marţi, Bogdan Aurescu naintea şedinţei Consiliului Afaceri Generale, care are loc la Bruxelles.

Potrivit ministrului, un alt subiect important este adoptarea directivelor de negociere privind viitoarea relaţie dintre UE şi Regatul Unit şi apreciem eforturile negociatorului şef, Michel Barnier, de a construi un mandat solid, flexibil şi comprehensiv în cadrul acestor negocieri.

”Suntem foarte interesaţi să ajungem la un parteneriat cuprinzător şi fără precedent, comparativ cu ceea ce am realizat până acum în relaţiile cu state terţe. Ne preocupă, în principal, aspectele legate de mobilitatea cetăţenilor dată fiind relevanţa pentru cetăţenii români, dar sunt şi alte aspecte precum comerţul digital, transportul sau coordonarea sistemelor de securitate socială. Desigur, suntem interesaţi şi de politica externă, securitatea şi apărarea. Sperăm că, la finalul acestor negocieri care se desfăşoară într-un timp foarte scurt, vom avea rezultate foarte bune”, a mai declarat Aurescu.

Acesta a explicat şi că se va discuta despre programul de lucru din acest an al Comisiei.

”Sprijinim priorităţile generale şi obiectivele Comisiei şi aşteptăm cu mare interes discuţiile de astăzi”, a mai spus Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG)
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.