Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu face, marţi, o vizită oficială la Budapesta, la invitaţia ministrului afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Peter Szijjártó.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu prilejul vizitei, ministrul Bogdan Aurescu va avea consultări politice cu omologul ungar. De asemenea, şeful diplomaţiei române va mai avea şi întrevederi cu reprezentanţi ai minorităţii române din Ungaria, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc din Ungaria”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, vizita ministrului de externe Bogdan Aurescu în Ungaria are loc în continuarea vizitelor din acest an la Bucureşti ale Preşedintelui Ungariei, Katalin Novák şi ministrului ungar de externe, Péter Szijjártó.  

”Vizita la Budapesta reprezintă şi marcarea unui moment simbolic pentru ansamblul relaţiilor bilaterale româno-ungare – împlinirea a 20 de ani de la semnarea, la Budapesta (29 noiembrie 2002), a Declaraţiei de Parteneriat Strategic între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI, instrument fundamental care a structurat cooperarea România – Ungaria pe baze noi, moderne”, a mai transmis MAE.  

La finalul consultărilor politice, cei doi şefi ai diplomaţiilor română şi ungară vor susţine declaraţii comune de presă.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.