Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, salută anunţul preşedintelui PNL, Ludovic Orban; privind susţinerea vaccinării obligatorii, el spunând că este foarte bine pentru societate că ne îndreptăm spre un consens al tuturor forţelor politice pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut decizia anunţată astăzi de preşedintele PNL, Ludovic Orban, privind susţinerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Este o dovadă de responsabilitate şi de maturitate pe care mă bucur să o văd la liderii actualei opoziţii”, scrie ministrul Sănătăţii pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, este foarte bine pentru societatea noastră că ne îndreptăm spre un consens al tuturor forţelor politice privind vaccinarea.

”Sunt încrezător, prin urmare, că proiectul de lege elaborat de Ministerul Sănătăţii va fi aprobat rapid de Parlament şi că nu vor exista tergiversări. Toţi părinţii din România au nevoie de legea vaccinării pentru a proteja sănătatea şi viaţa copiilor lor”, adaugă ministrul.

Florian Bodog menţionează că, în calitate de medic, de părinte şi acum de ministru, este un susţinător fără rezerve al obligativităţii vaccinării.

”Este un motiv de optimism să ştiu că puterea şi opoziţia se plasează în aceeaşi tabără, a binelui public. După cum se ştie, Ministerul Sănătăţii a elaborat nomele legale privind vaccinarea şi a instituit obligaţii şi responsabilităţi clare atât pentru părinţi, cât şi pentru instituţiile statului, astfel încât apariţia unei epidemii, ca cea de acum, să fie împiedicată”, mai scrie ministrul Sănătăţii.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că susţine vaccinarea obligatorie, adăugând că ministrul Sănătăţii şi Guvernul au datoria să asigure imunizarea copiilor.

"Nu sunt medic, nu pot emite o opinie profesională, dar evident că pledez în favoarea vaccinării obligatorii", a declarat Ludovic Orban.
 
Liderul PNL a adăugat că de criza vaccinurilor trebuie să se ocupe ministrul Sănătăţii şi Guvernul, care au obligaţia să asigure imunizarea copiilor.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii, în condiţiile în care, într-o lume civilizată, peste 95% dintre copii sunt vaccinaţi, iar ţara noastră este departe de un astfel de procent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.