Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a precizat, într-un mesaj de Ziua Marinei, că România contribuie consistent la securitatea UE, fapt pentru care aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, în cel mai scurt timp, este o urmare firească a acţiunilor realizate până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România este parte a alianţei Nord-Atlantice, statut care ne onorează şi ne responsabilizează deopotrivă, iar din această perspectivă România are un rol important în mecanismul comun al NATO pentru asigurarea securităţii statelor membre şi stabilităţii regionale. Acest statut presupune colaborare, cooperare, asumare şi implicare, fie că vorbim de relaţiile instituţionale dintre structurile naţionale sau de legăturile cu partenerii internaţionali. Ca Ministru al Afacerilor Interne doresc să felicit Garda de Coastă – întreg personalul acestei structuri – pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, cu atât mai mult în aceste momente complexe din perspectiva provocărilor la adresa securităţii frontierelor naţionale”, a scris Lucian Bode, luni pe Facebook.
 
El a mai spus că „faptul că Garda de Coastă, alături de celelalte structuri din arhitectura sistemului de ordine publică şi securitate naţională îşi face datoria la cele mai înalte standarde este un fapt îmbucurător în perspectiva atingerii unuia dintre obiectivele strategice ale României - aderarea la spaţiul Schengen”.
 
„Ţara noastră contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, de aceea aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen, în cel mai scurt timp, reprezintă urmarea firească a acţiunilor noastre de până acum. Garda de Coastă este o structură europeană, matură, pe care noi şi partenerii noştri ne putem baza în situaţii dificile. vem încredere în profesionalismul de care dau dovadă angajaţii acestei structuri în misiunile încredinţate, care au ca unic obiectiv asigurarea securităţii spaţiului maritim naţional, dar şi regional. Le mulţumesc şi îi felicit pentru modul în care îşi fac datoria faţă de România, şi pentru eforturile depuse în sprijinul apărării valorilor şi al principiilor democratice pe care se clădeşte suveranitatea, independenţa şi libertatea statelor”, a completat Bode. 
 
Ministrul Lucian Bode a participat, luni la Constanţa, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, la festivităţile dedicate zilei de 15 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.