Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis, marţi seară, că dialogul susţinut avut, în ultimul an, cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti şi cu cei ai Departamentului de Stat pentru a prezenta progresele înregistrate au fost remarcate în Raportul anual privind traficul de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se remarcă dialogul susţinut avut în cursul anului trecut, precum şi anul acesta atât cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti, cât şi cu cei ai Departamentului de Stat pentru a prezenta progresele înregistrate de autorităţile române în domeniu, inclusiv din perspectiva Raportului, cât şi pentru a conveni noi proiecte de cooperare destinate consolidării cooperării în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane”, a transmis, marţi seară, Lucian Bode, referindu-se la Raportul anual privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA 

Ministrul a subliniat şi ”dialogul foarte bun” pe care l-a avut, la 16 mai 2022, la Washington, cu Kari Johnstone, Director al Biroului de Monitorizare şi Combatere a Traficul de Persoane, din cadrul Departamentul de Stat.  

”A fost o foarte bună oportunitate de a prezenta eforturile Guvernului României, cu puţin timp înainte de publicarea Raportului, astfel încât partea americană să aibă posibilitatea de a primi date şi informaţii direct de la MAI, având în vedere multitudinea de surse existente pentru colectarea de date”, a mai transmis ministrul de Interne.  

Acesta afirmă că ”MAI rămâne în continuare angajat să coopereze atât cu celelalte autorităţi române, cât şi cu societatea civilă şi partenerii externi pentru a identifica soluţii concrete şi a avea un răspuns integrat în problematica combaterii şi prevenirii traficului de persoane”.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.