Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, aflat în vizită în SUA, afirmă, într-o postare pe Facebook. că a petrecut o seară specială în compania unor oameni minunaţi, prieteni ai României, amintind că anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, despre care afirmă că a influenţat decisiv evoluţia României în aceşti 25 de ani. "La ceas aniversar, mă bucur că am putut să celebrez acest moment deosebit la Washington, alături de oficiali şi parteneri americani şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti", afirmă ministrul, dând asigurări că rămâne profund angajat să consolideze şi să dezvolte în continuare Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, precum şi relaţia transatlantică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am petrecut o seară specială în compania unor oameni minunaţi, prieteni ai României! Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, o bornă foarte importantă în relaţia bilaterală. Parteneriatul Strategic a influenţat decisiv evoluţia României în aceşti 25 de ani, iar România este astăzi unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai SUA în lume. La ceas aniversar, mă bucur că am putut să celebrez acest moment deosebit la Washington, alături de oficiali şi parteneri americani şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA", scrie Bode pe Facebook.
El afirmă că relaţia bilaterală dintre România şi SUA este foarte puternică şi a evoluat foarte mult în ultimele decenii, iar comunitatea de români din Statele Unite a avut o contribuţie deosebită în acest sens.
"Sprijinul oferit de SUA în aceşti ani a fost definitoriu şi a întărit profilul politic, economic şi de securitate al României în lume", scrie Bode.
El mulţumeşte ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru şi echipei sale, "care au făcut posibil acest eveniment plin de emoţie, dar şi celor care au onorat invitaţia".
"Rămân profund angajat să consolidez şi să dezvolt în continuare Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, precum şi relaţia noastră transatlantică. Este un moment propice pentru a extinde acţiunile noastre către provocările comune cu care ne confruntăm, având în vedere că traversăm una din cele mai grave crize umanitare şi de securitate de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. România a fost, este şi va rămâne un partener de nădejde al Statelor Unite ale Americii!", afirmă ministrul în finalul postării.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a aflat, împreună cu o delegaţie a ministerului, într-o vizită oficială în SUA, începând de luni, având programate întrevederi cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Departamentului pentru Securitate Internă şi ai Congresului. Discuţiile au vizat "eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report)".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.