Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat vineri că, din punctul său de vedere, în România nu ar trebui să existe pensii speciale, excepţie făcând, eventual, cei care lucrează în justiţie, pe motiv că aceste indemnizaţii speciale duc la dezechilibre precum cel din 2009-2010. El spune că trebuie să existe, însă, salarii care "să dea pensii mai mari".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul meu de vedere pensiile speciale nu au ce căuta în România pentru nimeni. Eventual justiţia care are regimul consacrat în toată lumea, dar în rest salariile trebuie să fie acelea care să dea pensii mai mari pe baza contributivităţii. Eu sunt convins că dacă salariile vor fi mai mari, contribuţia va fi mai mare şi pensia va fi mai mare”, a declarat Emil Boc, la Liga Aleşilor Locali a PNL. 

Edilul Clujului susţine că se poate păstra un raport favorabil între veniturile din administraţia centrală şi cea locală.

”Din nou se face praf sistemul de salarizare şi de pensii din România. Cât timp nu se va păstra acest echilibru, din nou vom avea acele dezechilibre care erau în 2009-2010. Cred că se poate păstra un anumit raport favorabil pentru administraţia centrală, dar nu de două-trei ori cum e acum, ci un raport favorabil şi administraţiilor locale cu principiul contributivităţii pentru pensii (…) Deja sistemul cred că e la limită prin distorsiunile care au apărut cu pensiile speciale pentru parlamentari, pentru diplomaţi, pentru x, y şi z”, a mai spus Boc.

Fostul premier a mai precizat că va ”milita întodeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale”. 

”Pentru administraţiile publice locale este de preferat şi de dorit să ai salarii decente pentru a avea pensii decente şi să nu existe discrepanţe atât de mari ăntre salarizarea din administraţia centrală care e de două ori, uneori de trei ori mai mare decât salarizarea din administraţia locală (...) Nu este adminisibil să se creeze discreptanţe atât de mari din administraţia centrală, de exemplu salariile miniştrilor, salariile de la Camera Deputaţilor, de la Senat şi salariile din administraţia locală”, a mai spus Boc. 

Întrebat ce înseamnă salarii decente, Boc a spus că la această întrebare ar trebui să răspundă Guvernul.

Întrebat dacă îşi doreşte să fie propunerea PNL pentru a prelua funcţia de prim-ministru, Boc a spus: ”Nici poveste. Pe mine personal, nu. Niciodată”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.