Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea anunţă într-un comunicat de presă că a decis ca ”părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale” şi se delimitează de „de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva”. Chris Terheş ocupă locul al patrulea pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheş de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări: conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale; Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva; opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui”, se arată într-un comunicat al Bisericii Greco-Catolice.

Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite, mai precizează sursa citată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.