Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea anunţă într-un comunicat de presă că a decis ca ”părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale” şi se delimitează de „de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva”. Chris Terheş ocupă locul al patrulea pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheş de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări: conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale; Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva; opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui”, se arată într-un comunicat al Bisericii Greco-Catolice.

Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.