Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate pentru vineri, la ora 15.00, pentru a stabili calendarul audierilor în comisii a miniştrilor Cabinetului condus de Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
După şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) a PSD, programată să înceapă vineri la ora 11.00 şi în care va fi decisă componenţa Guvernului, Viorica Dăncilă ar urma să depună la Parlament lista miniştrilor.
 
De la ora 15.00, este programată şedinţa Birourilor Permanente Reunite, în care va fi stabilit programul de audiere a miniştrilor în comisiile de specialitate.
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea, după ce preşedintele Klaus Iohannis a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, că în 29 ianuarie Cabinetul va primi votul în Parlament.
 
"Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permite Constituţia şi regulamentele celor două Camere, în aşa fel încât în data de 29 ianuarie să avem votul de învestitură. De asemenea, luni va fi convocat CExN al PSD, pentru a începe discuţiile pentru componenţa noului Cabinet”, afirma Dragnea.
 
Potrivit procedurii, după ce Guvernul primeşte votul de învestitură în Parlament, miniştrii merg la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.