Biroul Politic Naţional al PNL a decis, în şedinţa de joi dimineaţă, că parlamentarii liberali pot participa atât la şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerelor, cât şi la şedinţa comună în care ar urma să fie citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, au declarat pentru News.ro surse din partid. Cu o zi în urmă, decizia era ca parlamentarii liberali să nu participe la aceste şedinţe, riscând sancţiuni, conform Statutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul Politic National s-a reunit joi dimineaţă, fiind convocat miercuri seară târziu.

Joi, la ora 10:00, este programată a cincea şedinţă a birourilor permanente reunite pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS - AUR, după ce la precedentele nu a existat cvorum.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care ar urma să fie prezentat textul moţiunii a fost convocată pentru joi, la ora 16:00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat mie4rcuri că a convocat, împreună cu preşedintele Senatului, plenul camerelor reunite, însă nu a fost stabilită ordinea de zi, întrucât nu este regulamentar ca preşedinţii să facă acest lucru. "Pentru ordinea de zi, convocăm Birourile Permanente Reunite", a explicat Orban. El a subliniat că prima obligaţie a membrilor PNL, conform statutului, este de a respecta Constituţia şi legile ţării.

"Atrag atenţia colegilor mei mai înfierbântaţi că au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării", a punctat el. Orban a explicat că, odată convocată, şedinţa plenului celor două camere se va desfăşura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.