Biroul Politic Teritorial al ALDE Constanţa a decis, vineri, că Delegaţia Permanentă din data de 12 martie, când i-a fost dat un vot de blam preşedintelui organizaţiei judeţene, Mircea Banias, şi i-a fost retras sprijinul politic fratelui acestuia, consilerului judeţean Emil Banias, nu a fost statutară, iar toate deciziile luate atunci sunt nule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cu această ocazie s-a hotărât, în unanimitate, că întâlnirea de la hotelul Ibis, din data de 12.03.2017, despre care presa a relatat, a fost nestatutară şi toate deciziile luate acolo sunt lovite de nulitate absolută”, se arată într-un comunicat al ALDE Constanţa, semnat de preşedintele organizaţiei, deputatul Mircea Banias.

În cadrul şedinţei de vineri a fost dezbătută şi situaţia partidului la nivel central.

“Concluzia care s-a desprins este că actuala stare de fapt este de natură a aduce grave prejudicii de imagine unei formaţiuni politice aflate la început de drum”, se mai artă în comunicat.

Totodată, Biroul Politic al ALDE Constanţa a cerut conducerii centrale a partidului să întreprindă demersuri pentru convocarea unui congres legal şi statutar. 

“Solicităm conducerii centrale a ALDE să-şi asume rolul de garant al respectării statutului partidului şi să întreprindă demersuri în vederea convocării unui congres legal şi statutar, la care membrii cu drept de vot să se poată exprima liber, iar rezultatul să fie unul care să creeze premisele unui parcurs ascendent, în perspectiva viitoarelor confruntări electorale”, mai precizează comunicatul ALDE Constanţa.

Delegaţia Permanentă a ALDE Constanţa, întrunită în data de 12 martie, i-a dat un vot de blam preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Mircea Banias, căruia i s-a reproşat că nu a respectat statutul partidului şi i-a retras sprijinul politic consilierului judeţean Emil Banias, fratele parlamentarului.

“Votul de blam i l-am dat domnului deputat Mircea Banias şi retragerea sprijinului politic domnului Emil Banias. A fost un vot de blam în familie ca să nu se supere domnii. (...) Nu s-a respectat statutul, pentru că nu s-au organizat alegeri în localităţi, pentru că nu s-a respectat Biroul Judeţean, preşedintele a închis sediul partidului, a lipsit de la şedinţe”, spunea Jean Paul Tucan, vicepreşedinte ALDE la nivel naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.