Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că Biroul Executiv al PNL a validat negocierile referitoare la prefecţi, cu o singură abţinere. ”Este firesc ca orice formaţiunea din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată”, a afirmat Orban, care a precizat că nu mai depinde de PNL dacă Traian Berbeceanu va mai fi sau nu prefect al Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi am validat rezultatul negocierilor, validarea a fost făcută cu o singură abţinere. Nu am discutat decât chestiunile legate de principiile care au stat la baza distribuţii poziţiilor de prefecţi, mecanismul pe care l-am  avut în vedere şi a fost validată negocierea”, a declarat, luni, Ludovic Orban. 
 
Acesta a apreciat că prefectul trebuie să respecte Programul de guvernare, în caz contrar va fi schimbat. 
 
”Despre prefect am de spus următorul lucru: orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul şi are obligaţia de a acţiona la nivelul judeţului pentru punerea în practică a Programului de guvernare. Suntem într-un guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiunea din coaliţie să aibă dreptul  de a fi reprezentată cu prefect în  anumite judeţe, conforma ponderii care a fost stabilită. În cazul în care  un prefect nu aplică Programul de guvernare va fi schimbat. Nu există absolut niciun fel de risc”, a mai declarat Orban.  
 
Întrebat dacă Traian Berbeceanu mai are şanse de a fi prefectul Capitalei, Orban a afirmat: ”Aş vrea să apreciez în mod deosebit activitatea domnului Berbeceanu în calitate de prefect a municipiului Bucureşti. Îi mulţumesc că a acceptat să exercite această funcţie într-o perioadă  extrem de complicată şi de dificilă. Acţiunea domniei sale a fost o acţiune în nota caracteristică. A fost un om profesionist, corect. A pus în aplicare toate deciziile cu autoritate (...)  Dacă va fi în continuare prefect  nu depinde de PNL. Dreptul de a desemna prefect aparţine USR PLUS. Noi vom desemna doi subprefecţi”. 
 
PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi, potrivit negocierilor din cadrul coaliţiei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.