Biroul Electoral Central a respins, în şedinţa de duminică, contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova la decizia referitoare la înregistrarea siglei. De asemenea, au fost respinse cererile de înregistrare a semnelor electorale depuse de Mişcarea Patrioţilor Români, Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc şi Alianţa electorală România Socialistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BEC reunit, dumincă, a luat în discuţie contestaţia formulată de partidul Împreună pentru Moldova la decizia de respingere a înregistrării.

BEC a respins contstaţia ca fiind neîntemeiată, având în vedere că Legea 115/ 2015 nu prevede o cale de atac împotriva hotărârilor referitoare la respingerea cererilor de înregistrare a semnelor electorale.

De asemenea, prin decizii anterioare,  BEC a respins înregistrarea semnelor electorale ale Mişcării  Patrioţilor Români, Partidului Pentru Odorheiu Secuiesc şi Alianţei electorală România Socialistă.

În ceea ce priveşte Mişcarea Patrioţilor Români, BEC precizează că nu face parte dintr-o categorie prevăzută de Legea 115/ 2015 pentru care se poate face înregistrarea semnelor electorale.

Partidul Pentru Odorheiu Secuiesc nu apare în Registruol partidelor, neexistând o hotărâre definitivă de înregistrare a formaţiui politice, iar Alianţa electorală România Socialistă a propus ca siglă un însemn naţional.

Anterior, Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererile de înregistrare a semnelor electorale ale candiaţilor independenţi Nicuşor Dan, Dan Cristian Popescu, Lucian Tiberiu Bodea şi Gheorghe Man. De asemenea, au fost respinse şi cererile depuse în afara termenului legal de către Partidul Noua Românie şi Împreună pentru Moldova.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.