Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţă, un Memorandum privind accelerarea procesului de pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul UE în primul semestru din 2019, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, afirmând că urmează o serie de evenimente publice prin care se doreşte identificarea priorităţilor în acest sens, una dintre acestea fiind găsirea unui sediu la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un alt memorandum, care este extrem de important şi constituie o cărămidă practic în pregătirea noastră pentru deţinerea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019 este o parte importantă a programului nostru de guvernare, o măsură importantă care se bucură şi de o finanţare şi un buget începând cu acest an, tocmai pentru a arăta importanţa pe care Guvernul nostru o dă acestui obiectiv important pentru România, spunem noi cel mai frumos proiect de ţară al României după aderarea noastră la Uniunea Europeană, integrarea noastră la Uniunea Europeană şi aderarea la NATO”, a declarat Ana Birchall, precizând că planul de acţiune aprobat în şedinţa Executivului cuprinde ”o serie de evenimente publice prin care se doreşte identificarea priorităţilor pe care România le va susţine în acea perioadă”.

Birchall a precizat că, în prezent, se încearcă identificarea unui sediu la Bruxelles pentru preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

"În perioada asta, avem în analiză identificarea sediului de la Bruxelles, pentru că multe întâlniri vor fi găzduite acolo", a arătat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

În acest context, Birchall a fost întrebată dacă Hotelul Triumf din Bucureşti, care a fost trecut în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, ar putea găzdui activităţile din România.

"Nu a fost luată o decizie. (...) Trebuie să avem un sediu de funcţionare şi în România. Nu ştiu dacă va fi sediul de la Triumf sau va fi un alt sediu, dar, cu siguranţă, trebuie să fie un sediu care să poată să asigure funcţionarea preşedinţiei noastre pe această perioadă", a răspuns Birchall.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.