Biroul Electoral Municipal a validat candidaturile pe Bucureşti a 18 partide şi cinci candidaturi independente la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Pentru un mandat de deputat candidează independent fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, dar şi Cătălin Stoichiţă, finul lui Marian Vanghelie. Alexandru Rafila deschide lista pe Capitală a PSD la Camera Deputaţilor, în timp ce la Senat primul loc îl are Gabriela Firea. De la PNL, Ludovic Orban deschide lista pentru Cameră, iar pentru Senat Florin Cîţu. Lista candidaţilor USR-PLUS pentru alegerile parlamentare în Bucureşti este deschisă de Claudiu Năsui la Cameră şi la Senat de Ştefan Pălărie, expert în educaţie. De la Pro România, pe Capitală, lista e deschisă la Camera Deputaţilor de Victor Ponta, iar la Senat de Călin Popescu Tăriceanu, iar de la PMP lista la Cameră e deschisă de Eugen Tomac şi cea de la Senat de Cristian Diaconescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti nr. 42 a validat candidaturile pentru Camera Deputaţilor şi Senat în Capitală ale următoarelor partide: 1. PNL, 2. PSD, 3. Alianţa USR-PLUS, 4. Pro România, 5. UDMR, 6. PMP, 7. Partidul Noua Românie, 8. Partidul Ecologist Român, 9. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), 10. Partidul Alternativa Dreaptă, 11. Partidul Noua Dreaptă, 12. Partidul Socialist Român, 13. Alianţa pentru Unirea Românilor, 14.  Partidul Naţiunea Română, 15. Partidul Social Democrat al Muncitorilor, 16. Partidul Verde, 17. Partidul România Mare,18. Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache.

BEM a validat şi cinci candidaturi independente în Bucureşti pentru Camera Deputaţilor: Gabriel Oprea, Cătălin Stoichiţă, Valeriu Nicolae Ciolan, Alina Geonea şi Daniela Şerban.

Octavian Iulian Tiron, Mihail Adrian Coteş iş Sevastiţa Dumitrache sunt candidaturi independente pentru alegerile parlamentare respinse de Biroul Electoral Municipal.

Pe 22 octombrie a fost termenul limită pentru depunerea listelor de candidaţi la parlamentare în circumscripţiile electorale din România. Pot fi atacate în instanţă deciziile birourilor electorale de admitere sau respingerea a candidaturilor, iar cel târziu 2 noiembrie candidaturile rămân definitive.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai 2018  pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină. 

În decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, însă decizia nu a fost definitivă, fiind contestată la Curtea de Apel. Anul. acesta, în 10 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a decis că dosarul este întocmit legal, astfel că procesul poate începe. 

Părinţii lui Bogdan Gigină au cerut în repetate rânduri urgentarea dosarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.