Biroul Electoral Central a respins contestaţia Pro România la decizia Biroului Electoral Judeţean Vaslui prin care a obligat partidul condus de Victor Ponta să retragă o serie de broşuri electorale în care candidatul PNL la Camera Deputaţilor în Vaslui Nelu Tătaru era numit „ministrul Bolii şi al Morţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pro România a contestat la BEC hotărârea BEJ Vaslui de a retrage broşurile respective, în urma unei plângeri formulate de către PNL, însă Biroul Electoral Central a respins contestaţia

Broşurile Pro România cu un tiraj de 10.000 de exemplare, conţin mesaje defăimătoare la adresa candidatului PNL Nelu Tătaru, care deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor în Vaslui

BEJ Vaslui a admis plângerea PNL şi a obligat Pro România să înlăture peultima pagină din broşura „Facem echipă pentru judeţul Vaslui Pro România/Misiunea ieşirii din criză-România” care conţine mesajele: „Ministrul Bolii şi al Morţii”, „Să-ţi fie ruşine Nelu Tătaru”, „Eşti cel mai slab ministru al Sănătăţii din ultimii 30 de ani”, „Ai făcut judeţul Vaslui de râs”, „Ai închis pieţele şi şcolile, ai distrus agricultura şi educaţia din România”, „Nu ai alocat fonduri spitalelor din judeţul Vaslui”, „Eşti în campanie electorală, în timp ce România a înregistrat peste 8.000 de morţi din cauza COVID-19”. De asemenea, BEJ Vaslui a dispus interzicerea difuzării broşurii, în forma iniţială în spaţiul public.

BEJ Vaslui a motivat în decizie că „modalitatea în care s-a făcut asocierea persoanei candidatului cu efectele pandemiei, prin mesajele cuprinse în broşură, reprezintă o exagerare care depăşeşte limitele unei critici formulate de competitorul politic aflat în opoziţie”. Material de propagandă electorală reclamant, prin conţinutul său, „este unul  defăimător, cu caracter negativ, cd aduce atingere demnităţii şi dreptului la propria imagine a unui candidat identificabil în materialul de propagandă la care se face referire, astfel că se încalcă ordinea de drept, respectiv art. 30 alin. (6) din Constituţie”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.