Traian Băsescu a declarat, vineri, că respingerea de către instanţă a înregistrării Mişcării Populare nu blochează activitatea partidului pe care îl conduce, dar va fi făcută o plângere la CEDO împotriva unei decizii pe care o consideră drept ”o implicare abuzivă a statului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este pentru prima dată când un procuror s-a abătut cu toată forţa statului împotriva înregistrării unui partid. Este, dacă vreţi, şi contrar deciziilor CEDO care recomandă o minimă implicare a statului în aprobarea funcţionării structurilor asociative, cum sunt partidele. Procurorul de dosar de la Tribunalul Bucureşti a ţinut neapărat să arate că în România statul e stat şi au ţinut cont şi unii dintre judecători de acest punct de vedere, drept pentru care s-a respins înregistrarea partidului”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Băsescu a anunţat că partidul său va face o plâgere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva deciziei de vineri a Curţii de Apel Bucureşti. ”Vom face, în mod cert, o plângere la CEDO pentru implicarea abuzivă a statului în înregistrarea unui partid. Într-o ţară în care se înregistrează zilnic două-trei partide nu mi se pare întâmplător că PMP a fost singurul împoriva căruia procuroriii s-au luptat cu toată forţa statului pentru a nu se înregistra”, a apreciat liderul PMP.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Până la soluţionarea acestei plângeri, Mişcarea Populară va funcţiona cu vechiul nume, cel de Partidul Mişcarea Populară.

”Partidul Mişcarea Populară este înregistrat, are toate structurile funcţionale. Pe structurile Partidului Mişcarea Populară am funcţionat şi până în prezent, aşa vom funcţiona şi în continuare. Nu avem niciun fel de probleme legate de depunerea listelor de candidaţi în toate localităţile ţării pentru că sistemul de aprobare este la nivel local”, a afirmat Traian Băsescu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.