Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui Republicii Moldova că i-a acordat, prin decret, dreptul de a deveni cetăţean moldovean, precizând că astfel şi-a îndeplinit visul de a avea ”cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de vest până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O republică dragă mie, ca şi ţara mea. O republică de care mă simt legat prin cultură, prin educaţie, prin limbă şi mai ales prin solidaritate. Solidaritatea a fost cea care m-a făcut de multe ori, în timpul celor 10 ani cât am îndeplinit funcţia de preşedinte, să întreprind acţiuni în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova şi a parcursului european al acestei ţări, a cărei independenţă România a recunoscut-o prima de pe mapamond. (...) Sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de vest până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru", a declarat Băsescu, după ce a depus jurământul pentru cetăţenia moldoveană. 

Fostul preşedinte a mai spus că, în momentul de faţă, peste 500.000 de cetăţeni români sunt şi cetăţeni ai Republicii Moldova, precizând că nu este de acord cu taxa de peste 500 de euro introdusă pentru eliberarea documentelor de cetăţenie. 

"Nu pot accepta nivelul ridicat de taxe care a fost introdus pentru eliberarea documentelor de cetăţenie, peste 500 de euro. Este greu pentru un cetăţean din Republica Moldova să strângă 500 de euro. Cred că Guvernul României trebuie să gândească o soluţie mai ieftină. Şi dacă tot finanţăm atâtea proiecte în Republica Moldova, de ce nu am include în costurile de finanţare şi eliberarea gratuită a documentelor de cetăţenie?", a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă, în acest context, va vota la cel de-al doilea scrutin al alegerilor prezidenţiale din din Republica Moldova, Băsescu a spus că este condiţionat de obţinerea actelor de identitate până în ziua alegerilor, 13 noiembrie. 

La ieşirea din sediul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, Traian Băsescu şi Maria Băsescu au fost aşteptaţi de un grup de simpatizanţi care i-au oferit flori fostei prime doamne şi i-au urat ”La mulţi ani” fostului preşedinte întrucât vineri este ziua acestuia. 

Fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus, joi, jurământul ca cetăţeni moldoveni, evenimentul având loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.