Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că România este la un nivel internaţional de neîncredere care a mai atins cote atât de joase doar după Mineriada din iunie 1991 şi că, pe lângă elementele de politică internă care au contribuit la acest lucru, este evident că politica externă a României în interiorul UE este zero prin inactivitate cauzată de comoditate, indiferenţă şi nepotism. Băsescu afirmă că este "extremă urgenţă" schimbarea din funcţie a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu: "Schimbaţi mumia de la Ministerul de Externe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj postat marţi pe Facebook şi intitulat "Schimbaţi mumia de la MAE", fostul preşedinte spune că România este la un nivel internaţional de neîncredere care a mai atins cote atât de joase doar dupa Mineriada din iunie 1991. 

El afirmă că sunt, cu certitudine, elemente de politică internă care au contribuit la acest lucru, dar în acelaşi timp este evident că politica externă a României în interiorul UE este zero prin inactivitate cauzată de comoditate, indiferenţă şi nepotism.

Fostul preşedinte susţine că schimbarea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, este "extremă urgenţă" .

"Din păcate, riscul de contaminare cu neîncredere în România şi în interiorul NATO este major. În afară de a corecta mesajul şi atitudinile anti-UE ale liderilor PSD-ALDE, se impune o măsură urgentă: schimbaţi mumia de la Ministerul de Externe. Pentru politica externă a României este "Extremă Urgenţă"", adaugă fostul şef al statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.