Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu este de accord cu abordarea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la procurorul şef al DIICOT, susţinând că aceasta "parcă e un amestec brutal într-un dosar extrem de important". Totodată, Băsescu cataloghează drept ilegală anularea pe cale administrativă a amenzii aplicate Monicăi Melencu pentru nerespectarea deciziei judecătorului privind prelevarea de probe pentru analiza ADN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu sunt de acord cu abordarea cu privire la şeful DIICOT. Şeful DIICOT nu e anchetator, iar pe de altă parte parcă e un amestec brutal într-un dosar extrem de important", a spus Băsescu, vineri seară, la B1 Tv.
 
Acesta a explicat că într-o anchetă precum cea de la Caracal "trebuie răbdare". 
 
Fostul şef al statului a spus că mama Luizei Melencu, "oricât de necăjită, trebuie să se supună unei decizii a instanţei". 
 
"În cazul ăsta este multă durere şi pe lângă cei îndureraţi sunt o groază de profitori, inclusiv ieşirea preşedintelui, în condiţiile în care s-a dus un ofiţer de poliţie şi, fără să dea prea multe explicaţii, a spus: doamnă, poftiţi, treceţi la executarea unei ordinului judecătoresc. Acum, nu toţi au talentul să fie gingaşi, mai ales când lucrează în meserii de-astea în care văd oameni morţi. Sunt de acord că putea fi o oarecare exagerare, o oarecare brutalitate în abordare, am în vedere însă că foarte probabil exista şi o presiune de la partenerii care urmau să facă acest ADN. (…)  Doamna trebuia să înţeleagă că, oricât de necăjită şi îndurerată ar fi, legea este valabilă şi pentru dânsa", a afirmat Băsescu.
 
Cu privire la anularea amenzii aplicate de DIICOT Monicăi Melencu, Băsescu consideră că aceasta este ilegală.
 
"În mod categoric, odată cu ieşirea preşedintelui s-a intrat în zona populismelor: tăiem amenda… eu nu spun că nu a fost prea mare, 5.000 de lei, o amendă uriaşă, a fost mult prea mare, dar putea fi contestată la Tribunal, că familia Luizei este foarte bine asistată de avocatul Tonel, putea să facă o întâmpinare la Tribunal să i-o anuleze sau să i-o reducă, nu trebuia să se procedeze la o anulare administrativă ilegală a acelei amenzi”, a adăugat fostul preşedinte.
 
Procurorul-şef al DIICOT Felix Bănilă şi-a anunţat miercuri demisia de onoare - solicitată luni de preşedintele Klaus Iohannis - declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.