Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, că se aştepta ca în urma consultărilor de la Cotroceni să fie deja anunţat premierul şi alianţa care-l susţine, având în vedere că a fost un demers făcut de Opoziţie care ar fi trebuit pregătit în cel mai mic detaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă aşteptam ca aceste consultări să se sfărşească cu anunţarea premierului, alianţei care va susţine noul guvern şi a datei în care vor prezenta programul şi echipa în Parlament”, a declarat, vineri seară, la Digir 24, Traian Băsescu.

Acesta a expicat că acţiunea de dărâmare a Guvernului a fost făcută de Opoziţie, cu sprijinul preşedintelui iar lucrurile treuiau organizate în detaliu.

”Mă surprinde că în seara aceasta nu avem premierul anunţat”, a mai spus Băsescu.
Acesta a afirmat că i se pare ”o mişcare greşită”.

”Cred că este o mişcare greşită, din perspectiva susţinerii, cum se va forma guvernul, ce partide vor fi la guvernare”, a mai declarat fostul presedinte.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, la Cotroceni, consultări cu partidete parlamentare, în vederea desemnării premierului.

Trebuie instalat urgent un guvern, a spus preşedintele, adăugând că vrea un guvern politic. Iohannis a precizat că nu vor exista tăieri de salarii şi pensii. De asemenea, a spus că discuţiile vor continua, iar luni, cel târziu marţi, va desemna premierul, subliniind că nu va desemna un personaj din PSD.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.