Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris joi pe contul său de Facebook că în România şi în Uniunea Europeană nu a existat “şef de partid care să-şi fi sfidat poporul aşa cum au făcut-o Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu”, afirmând că liderul social-democraţilor vrea să aducă Guvernul “la propriul nivel, acela de condamnat penal”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu a existat în România şi nici în Uniunea Europeană şef de partid care să-şi fi sfidat poporul, dar şi realitatea politică, aşa cum au făcut-o Dragnea şi Codrin Ştefănescu în ultimele zile”, a scris Traian Băsescu.

Fostul şef al statului spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să aducă Guvernul “la propriul nivel, acela de condamnat penal”. „Dragnea vrea să aducă la propriul nivel, acela de condamnat penal, cea mai importantă instituţie executivă a ţării, Guvernul României”, continuă acesta.

De asemenea, senatorul PMP spune că Liviu Dragnea nu înţelege trei lucruri, cum ar fi că imaginea ţării este dată de Guvern, dacă un ministru are probleme penale trebuie să plece din funcţie, iar prezumţia de nevinovăţie funcţionează la oricine, mai puţin în cazul miniştrilor, militarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici, diplomaţilor şi poliţiştilor.

“Ce nu pricepe Dragnea: Imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea guvernului. Ce vor spune despre România cetăţenii europeni care din taxele lor asigură banii alocaţi României, când vor afla că membri ai guvernului sunt urmăriţi penal? Există o regula de aur a guvernelor democratice care spune că, atunci când un ministru este investigat într-un dosar penal, acesta se retrage din funcţie? Oare înţelege Dragnea că Guvernul României devine nefrecventabil prin prezenţa unor miniştri urmăriţi penal? Dragnea nu pricepe că prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru orice om simplu, dar nu poate fi aplicată miniştrilor, militarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici, diplomaţilor, poliţiştilor prin menţinerea în funcţie”, a mai afirmat Băsescu.

Acesta se întreabă cât de ”nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule” pot fi politicienii care, fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern şi spune că se aşteaptă de la Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh să nu revină în funcţiile de miniştri.

“Mă întreb cât de nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule pot fi politicienii care fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern ştiind că fac rău ţării. Eu sper că Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh nu acceptă să-i dispreţuiască pe români revenind în guvern”, spune el.

În încheiere, fostul preşedinte spune că, “dacă PSD-ul va accepta docil şi această ultimă umilire a sa şi a electoratului propriu de către iresponsabilul Dragnea, înseamnă că acest partid câştigător al alegerilor parlamentare merită să dispară din politica românească pentru că nu reprezintă nici interesele ţării şi nici interesele propriului electorat, ci doar interesele mărunte, şiretenia şi lipsa de inteligenţă specifice lui Dragnea.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat miercuri că PSD va modifica "mult" Codurile penale, iar întrebat de ce miniştrii cu probleme penale vor face parte din Cabinetul Dăncilă, acesta a răspuns "pentru că putem". De asemenea, el spune că protestatarii care nu sunt de acord cu reforma din Justiţie, "să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat". “Pentru că putem. Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statatul paralel. Aceste persoane care folosesc autoritatea în care sunt numiţi - ilegal şi neconstituţional - bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber”, a răspuns Codrin Ştefănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.