Senatorul PMP Traian Băsescu a încercat să îi convingă pe senatorii jurişti, în cadrul dezbaterilor la proiectul de lege al graţierii, să trateze femeile care au săvârşit infracţiuni mai blând decât pe bărbaţi, recomandându-le ”să le bage mai puţin în pucărie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar fi o mare eroare să nu avem în vedere situaţiile deosebite în care se pot afla femeile. Sigur, faceţi ce vreţi: dacă pasiunea e să le băgăm pe toate la puşcărie, băgaţi-le. Dacă pasiunea e să fie tratate ca bărbaţii, rezolvaţi problema. Dar o femeie trebuie tratată altfel decât bărbaţii, mai ales când este vorba de penitenţă, de băgat în puşcărie”,  le-a spus Traian Băsescu senatorilor jurişti.

Fostul preşedinte al României le-a reproşat procurorilor comportamentul faţă de femeile care au săvârşit infracţiuni.

”Pe mine m-a oripilat ce aţi făcut acum câteva luni, când o femeie în luna a opta i-aţi dat arest, aţi băgat-o la Beciul Domnesc. Dacă aste e abordarea pe care vreţi să o avem faţă de femei, să facem o ţară de procurori, de judecători ca procurorii şi rezolvăm problemele. Eu vă spun ca un fapt de viaţă: încercaţi să protejaţi femeile până şi de furia justiţiei, dacă se poate, dacă nu-s femei care au omorât, împuşcat, să încercăm să le protejăm. Cred că regimul penitenciar al femeilor în România e îngrozitor”, a mai spus Traian Băsescu în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului asupra legii graţierii.

La remarca unui senator care i-a spus fostului şef al statului că ”la femei ţinem majoritatea, domnu preşedinte”, Traian Băsescu i-a replicat: ”Bun, atunci băgaţi-le mai puţin în puşcărie decât pe bărbaţi”.

”O femeie care a luat mită într-o primărie eu nu zic să nu fie condamnată, dar copilul ei are acelaşi drept de a avea mama alături precum copilul unei femei care a fost condamnată că a fluierat în biserică”, şi-a încheiat Băsescu pledoaria din Comisia juridică a Senatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.