Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a precizat, marţi, că aceia care vor candida din partea Mişcării Populare în Diaspora trebuie să fie persoane care sunt stabilite deja în afara ţării şi au muncit cel puţin cinci ani în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru diaspora ar trebui să candideze numai candidaţi din diaspora, condiţie minimală fiind să aibă cel puţin cinci ani de când lucrează afară. Să candideze numai oameni care trăiesc acolo, românii care s-au stabilit în diaspora. Pentru că altfel, având în vedere numărul mic de reprezentanţi ai diasporei în Parlament, dacă le mai dăm şi din Bucureşti candidaţi pentru diaspora, n-am făcut nimic. Chiar nu sunt reprezentaţi”, a spus Băsescu, înainte de Consiliul Executiv Naţional al PMP.

Băsescu a mai precizat că acest lucru va fi stabilit prin vot în cadrul şedinţei.

”Dacă erau vreo 30 - 40 de reprezentanţi pentru cei 3,5 milioane de români din diaspora, ne puteam gândi să mai dăm şi candidaţi din ţară. Dar în situaţia în care sunt doar şase parlamentari, doi senatori şi patru deputaţi, vă rog să fiţi pregătiţi să luăm o decizie prin vot ca aceste şase locuri se alocă strict românilor care trăiesc în diaspora, care lucrează acolo. Cu ocazia asta începem şi un proces de aducere a românilor în ţară”, a conchis Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.