Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1 TV, că speră ca instanţa să dea curs solicitării avocatului Alinei Bica de a fi chemat ca martor în instanţă, precizând că fosta şefă DIICOT îşi prezentase demisia din cauza ostilităţii SRI şi DNA ”, fostul şef al statului precizând că, la momentul respectiv, i-a invitat pe Laura Codruţa Koveşi, Florian Coldea şi Bica la Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi doresc să se dea curs solicitării avocatului doamnei Bica de a fi chemat în instanţă. Eu nu mă refer la  faptele reclamate în dosar că nu am cum, dar am nişte motive să cred - şi le pot spune instanţei - că nu e tocmai în regulă ce s-a întâmplat. Ori instanţa ca să ia deciziile, cred eu, că este important să ţină cont şi de aceste elemente care pot fi probate cu martori”, a spus Băsescu, la B1 TV. 

Fostul preşedinte a mai precizat că exista la momentul respectiv un conflict între Bica şi şefa DNA, Codruţa Kovesi.

”Eu nu spun că nu e vinovată pentru că nu ştiu dosarele, dar am văzut poziţii publice, nu numai ale DNA şi ale televiziunilor, ci şi ale acestei femei care la un moment dat a venit şi mi-a spus: «domnule preşedinte vreau să demisionez» (...) Mie mi s-a părut o laşitate să nu spun că femeia asta a venit de două ori la mine şi mi-a  spus: «vrea să mă facă SRI şi Kovesi». Mi-a dat o motivaţie pe care o voi spune în faţa instanţei. I-am zis: «Băi, fată, statul ăsta ce fel de stat crezi că e? Dacă ai putere într-o instituţie sau alta a devenit stat mafiot». Zic, «du-te la birou». I-am chemat la mine (n.r. - pe Bica, Kovesi si Coldea) pentru că era vorba de un conflict între instituţii. I-am chemat doi câte doi. Între Coldea şi ea (n.r. - Bica) nu, e între a treia persoană şi ea.”, a mai spus Băsescu. 

Fostul preşedinte susţine că prim-adjuncţii serviciilor de informaţii ar trebuie schimbaţi mai des pentru că adună ”o putere formidabilă”.

”Noi am ajuns în momentul de faţă să avem nişte generali care deţin funcţia asta de vreo 11 ani, de prim-adjuncţi. Se strânge o putere formidabilă prin puterea informaţiei care se adună. La un moment dat trebuie să  plece. Ai nevoie de altceva. Proaspăt. Ei pot şantaja, ei pot cu o aluzie, dacă fac”, a mai zis Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.