Fostul preşedinte Traian Băsescu a răspuns, duminică, criticilor lui Robert Turcescu pe tema legalizării prostituţiei, el precizând că susţine această idee de când era primar şi atrăgând atenţia că România este într-o situaţie critică în privinţa traficului de persoane şi trebuie să ia măsuri urgente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu susţin ideea care l-a supărat pe Turcescu de când eram primar şi vă rog pe toţi intrati pe site-ul Departamentului de stat, găsiţi raportul despre traficul de persoane din România, vă veţi îngrozi şi vă veţi da seama că ce propun unii şi alţii că se va rezolva prin educaţie, că se va eradica proxenetismul prin educaţie, eu sunt de acord, dar va dura 30 de ani, iar noi suntem într-o situaţie critică acum. Bun, n-o să fie cazul să faceţi voi temă de campanie, dar eu îmi voi susţine punctul de vedere pentru că trebuie găsită o soluţie rapidă la faptul că România a ajuns principalul furnizaor de carne vie din Europa”, le-a spus Traian Băsescu membrilor Colegiului Director al PMP.

Deputatul PMP Robert Turcescu a criticat propunerea lansată de preşedintele de onoare al partidului Traian Băsescu, referitoare la legalizarea prostituţiei, exprimându-şi speranţa că această idee nu va găsi prea mulţi adepţi în rândul membrilor PMP. El consideră că fie pe fostul şef al statului ”l-a luat valul apariţiilor televizate”, fie ”a vrut să nască un subiect de presă în care să fie primul sub luminile rampei”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi seară, la B1 TV,  că susţine legalizarea prostituţiei, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane, şi acuză „laşitatea” unor politicieni şi care „nu şi-au asumat să treacă peste nişte supărări ale BOR” şi nu au promovat o lege în acest sens.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.