Traian Băsescu, preşedintele PMP, a afirmat, joi, la Digi 24, că guvernul Cioloş a compromis ideea de guvern tehnocrat, el reproşându-i premierului Dacian Cioloş că a pierdut ”exerciţiul responsabilităţii directe”, în perioada cât a fost comisar european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul Cioloş este un mare eşec al tehnocraţiei. Ideea este definitiv compromisă”, a declarat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

El a criticat prestaţia a mai multor miniştri apeciind că ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, şi cel al Transporturilor, Dan Costescu, sunt nişte ”catastrofe”. ”Sunt miniştri de o penibilitate rară”, a adăugat Băsescu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acesta a susţinut că vina pentru dificultăţile României în a atrage fondurile europene o poartă mai puţin Ministerul Fondurilor Europene, cât ministerele ”de linie”, el nominalizând ministerele Transporturilor şi Mediului pentru faptul că nu au organizat nicio licitaţie importantă pe fonduri europene.

În ce-l priveşte pe premierul Dacian Cioloş, fostul preşedinte i-a apreciat competenţele în domeniul agriculturii, însă a apreciat că funcţia de comisar european i-a diminuat simţul responsabilităţii directe faţă de cetăţeni. ”Dacian Cioloş a pierdut exerciţiul responsabilităţii directe. A învăţat PR-ul foarte bine şi nu execuţia”, a mai spus Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.