Preşedintele PMP Traian Băsescu spune că fuziunea dintre UNPR şi PMP nu a fost una reuşită, în continuare fiind consilieri care nu s-au integrat în partid şi au creat în teritoriu filiale paralele. Băsescu a afirmat că unul dintre motivele eşecului este şi faptul că dosarul fuziunii a fost plimbat timp de doi ani pe la instanţele de judecată, însă speră că va fi dată o pronunţare înainte de vacanţa judecătorească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat marţi după şedinţa Consiliului Naţional dacă mai sunt şi alţi foşti parlamentari UNPR care vor să părăsească PMP, Traian Băsescu a spus că nu ştie, însă sunt persoane din vechiul UNPR care nu au mai participat de un an la şedinţele Consiliului Naţional. Băsescu a spus că fuziunea dintre UNPR şi PMP nu a fost una reuşită, iar în teritoriu sunt unii consilieri din vechiul UNPR care nu s-au integrat în PMP şi care au creat filiale paralele.

„Sunt colegi din UNPR care nu au mai venit de un an la Consiliul Naţional, deşi conform protocolului de fuziune li s-au acordat funcţii la nivelul Consiliului Naţional. Deci nu a fost o fuziune reuşită. Şi în teritoriu avem foşti consilieri UNPR care s-au integrat foarte bine în organizaţiile UNPR şi consilieri care nu s-au integrat, au creat filiale paralele... o astfel de situaţie am avut la Sectorul 6 acum două săptămâni, când UNPR-ul voia să organizeze pe structura organizaţiei PMP o organizaţie UNPR. Nu a mers fuziunea”, a declarat marţi Traian Băsescu.

El a spus că unul dintre motivele pentru care fuziunea a fost un eşec este şi faptul că dosarul fuziunii a tot fost plimbat în ultimii doi ani pe la instanţe, însă sper că Curtea de Apel se va pronunţa înainte de vacanţa judecătorească.

„Nu la noi e problema. (...) Cred că un motiv al eşecului acestei fuziuni a fost şi faptul că instanţele nu au dat de dovadă de minimă celeritate. Chiar dacă au fost multe intervenţii, iată sunt mai bine de doi ani de când dosarul fuziunii e purtat, e trimis de la Curtea de Apel la Curtea Supremă, la Curtea de Apel din nou. Nici instanţele de judecată nu au respectat obligaţiile din lege de a rezolva cu celeritate procesul de fuziune. A fost o strategie întreagă de blocare a fuzunii. (...) Problema este să clarificăm fuziunea asta şi m-aş bucura dacă Curtea de Apel s-ar pronunţa înainte de vacanţa judecătorească. Este aproape o batjocură la adresa unei fuziuni”, a spus Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.