Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că Neagu Djuvara este "un om care a plecat dintre noi cu sufletul împăcat pentru că el singur ne-a iubit pe noi, pe români, poate, mai mult decât l-am iubit noi toţi la un loc".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Drum bun, Neagu Djuvara. Ai plecat la stele, dar ne-ai lăsat opera ta, dragostea ta pentru ţară, pentru cultură, pentru oamenii acestui pământ. Un om care a plecat dintre noi cu sufletul împăcat pentru că el singur ne-a iubit pe noi, pe români, poate, mai mult decât l-am iubit noi toţi la un loc", se arată în mesajul postat de fostul şef de stat pe Facebook.

Istoricul şi filosoful Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani. Neagu Djuvara, a cărui viaţă fabuloasă s-a intersectat cu momentele decisive din istoria României din ultimul secol, înflăcărat liberal şi unul dintre cei mai expresivi urmaşi ai aristocraţiei româneşti, a fost una din personalităţile postdecembriste care a vorbit cel mai mult, mai bine şi cu patos autentic despre România şi blazonul ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.