Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a greşit atunci când a mers la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, el spunând: ”Dacă a ajuns un ambasador al Statelor Unite să meargă la figura asta politică, trebuie să reanalizez puţin ce înseamnă ambasador al Statelor Unite”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După Deveselu s-au întâmplat două lucruri care mie mi se par importante. A fost vizita ambasadorului Klemm la Zgonea. Dacă a ajuns un ambasador al Statelor Unite să meargă la figura asta politică (...), la un politician de talia, de teapa lui Zgonea. Îmi pare rău, trebuie să reanalizez puţin ce înseamnă ambasador al Statelor Unite. S-au întâmplat două lucruri, vizita ambasadorului Statelor Unite la preşedintele Camerei Deputaţilor şi anunţul că premierul Cioloş va face o vizită în Statele Unite, deci atenţie. (...) După părerea mea, ambasadorul Statelor Unite a greşit, aşa ceva nu se face. El a uitat că este ambasadorul Statelor Unite şi s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii. Păi asta în România se cam pedepseşte, e trafic de influenţă. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influenţă şi dacă îl descoase puţin Codruţa Koveşi s-ar putea să-l cheme la DNA. Sigur, glumesc”, a spus Băsescu, duminică seară, la România TV.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, diplomatul american felicitându-l pe Zgonea pentru modul cum a condus forul legislativ pentru adoptarea unor legi, dar atrăgând atenţia asupra pericolului unor modificări legislative, cum ar fi cele vizând ANI.

Întrebat dacă se află aici pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Zgonea, în condiţiile în care PSD vrea să îl schimbe din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Klemm a spus: ”Sunt aici pentru că domnul Zgonea este preşedintele Camerei Deputaţilor. Înţeleg că în situaţia lui nu s-a decis şi cât este aici sper să lucrez îndeaproape cu el”.

Întâlnirea ambasadorului SUA cu Valeriu Zgonea a avut loc la Camera Deputaţilor. Întrevederea nu a fost anunţată, însă la finalul acesteia Klemm şi Zgonea au făcut declaraţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.